Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS - Τρομοκρατούν ουσιώδεις μάρτυρες, προστατέψτε τους


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

egerssi.gr

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 επανάρχισε λόγω της διακοπής του καλοκαιριού στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των “64άρων” κατηγορουμένων των “μαύρων” ταμείων της Siemens, μέσω των οποίων επί δεκαετίες “λαδώνονταν” πολιτικά πρόσωπα αλλά και πολιτικά κόμματα!

Μια δίκη η οποία είχε ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2017, όταν επί κοντά δυο χρόνια “στήνονταν” πολλές αναβολές για λόγους που θα έπρεπε εκ των προτέρων να είχαν προβλεφτεί!

Ωστόσο, από τη λίστα των 64 κατηγορουμένων, κάποιοι λείπουν και δε θα κάτσουν στο σκαμνί για να δικαστούν! Όπως, ο κατηγορούμενος, Heinz – Joachim Neuburger, ο οποίος πριν ακριβώς δυόμιση χρόνια, όταν είχε φουντώσει πάλι το θέμα της Siemens, φέρεται να αυτοκτόνησε, αφήνοντας πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Ο Heinz – Joachim Neuburger βρέθηκε νεκρός στο Μόναχο όπου διέμενε! Ήταν εκ των βασικών κατηγορουμένων, αφού η εμπλοκή του στη διακίνηση των “μαύρων” ταμείων της Siemens ήταν πρωταγωνιστική! Καθ΄ ότι ήταν το επίμαχο χρονικό διάστημα Οικονομικός Διευθυντής της Siemens AG (Μονάχου), η οποία “μπούκωνε” τη Siemens Ελλάδος για να προχωρεί στη διανομή των χρημάτων!
Ένας – ένας μας αποχαιρετούν οι ενεχόμενοι στη δίκη

Αλλά, και ο κατηγορούμενος της δίκης των “64άρων”, Ludwig Anton Heinrich Jasper, ο οποίος βρέθηκε νεκρός πριν από αρκετούς μήνες στο Μόναχο από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη! Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε υπογράψει την προγραμματική συμφωνία του 1997! Ήταν προϊστάμενος του Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενου) και του Πρόδρομου Μαυρίδη (αντικαταστάτη του Γεωργίου στην εποχή Χριστοφοράκου – κατηγορούμενου), αμφότεροι Γενικοί Διευθυντές του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens AE (Ελλάδος)!

Σας είχαμε κατά το παρελθόν ενημερώσει ότι ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις προκειμένου να τρομοκρατηθούν ουσιώδεις μάρτυρες για να μην καταθέσουν δηλώνοντας κώλυμα γιατί είναι “βαριά άρρωστοι” και οι οποίοι είχαν “προϋπηρεσία” σε έργα του ΟΤΕ με τη Siemens στη Ρουμανία, την Αρμενία κα!
Κι άλλος μάρτυρας απεβίωσε

Έτσι, για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε και θα σας το αποδείξουμε παρακάτω!

Όπως παραπάνω αναφέραμε, η δίκη ξεκίνησε πάλι μετά από διακοπή ενάμιση μηνός! Στις 11 Σεπτεμβρίου λοιπόν, ο Πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε το θάνατο ενός ακόμη ουσιώδους μάρτυρα της δίκης! Του Παντελεήμονα Καρακώστα! Για τον οποίο είχαν γραφτεί πάρα πολλά στα ΜΜΕ, ειδικά για τη στενή του σχέση με τον Ηλία Γεωργίου, τον Πρόδρομο Μαυρίδη και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο! Για τη διακίνηση τεραστίων ποσών σε πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ τη “βρωμερή” δεκαετία του ΄90! Για τη στενή σχέση του με τον Σωκράτη Κόκκαλη της Intracom, συνέταιρου της Siemens, αλλά και για τη σχέση του με την ελεγκτική εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers!
Δείτε ποιος ουσιώδης μάρτυρας δεν θα μιλήσει πια

Δείτε τι έγραφε για τον ξαφνικά εκλιπόντα μάρτυρα «το Βήμα» στις 28 Αυγούστου 2010, μεταξύ των άλλων, με τίτλο: “Πάνω από 200 εκατ. δραχμές σε συνάλλαγμα διακίνησε ο Καρακώστας”:

…Στους λογαριασμούς εμφανίζεται ένα νέο πρόσωπο, ο κ. Παντελεήμων Καρακώστας , ο οποίος προχθές ομολόγησε ενώπιον της επιτροπής ότι δέχτηκε εκατομμύρια δραχμές σε λογαριασμό του σε ελληνική τράπεζα από το εξωτερικό, που σχετίζονται με τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής εταιρείας στην Ελβετία. Ο κ. Καρακώστας απασχόλησε για πρώτη φορά τα ανακριτικά γραφεία το 2008, όταν μετά το άνοιγμα του λογαριασμού της κυρίας Αντωνίας Μάρκου (στην τράπεζα UΒS της Ελβετίας, συμφερόντων του κ. Ηλία Γεωργίου ) εμφανίστηκε να υπάρχει έμβασμα 200 χιλ. μάρκων στο όνομά του στις 2/11/1998, αλλά και άλλων 150 χιλ. μάρκων στις 21/5/1998. Και τα δύο εμβάσματα είχαν αποσταλεί στην τράπεζα Credit Suisse της Ζυρίχης. Το πρώτο αποστέλλεται την ίδια ημέρα με το περίφημο πλέον έμβασμα των 200 χιλ. μάρκων στον Α. Rocos, που αποδείχθηκε ότι ήταν ο πρώην υπουργός κ. Αν. Μαντέλης (σ.σ. καταδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων γι΄ αυτήν την υπόθεση). Δημοσιεύουμε σήμερα χειρόγραφο σημείωμα του Ηλία Γεωργίου, που συντάχθηκε το 1998 και στο οποίο καταγράφεται η υποχρέωση για το συγκεκριμένο έμβασμα. «Το Βήμα» διαθέτει όλα τα έγγραφα, που αποδεικνύουν μια τρελή πορεία μαύρου χρήματος από το εξωτερικό σε ελληνική τράπεζα και στον λογαριασμό του Καρακώστα. Όλα τα έγγραφα από την Τράπεζα Πειραιώς εστάλησαν στους ανακριτές κ.κ. Ι. Φιοράκη και Μαρία Νικολακέα και αποδεικνύουν ότι βρέθηκαν 45 βεβαιώσεις αγοράς συναλλάγματος με ποσά που αν προστεθούν για μια πενταετία 1992-1997 φτάνουν το ποσόν των 200 εκατομμυρίων δραχμών! Στους ανακριτές έχει φτάσει και ανώνυμη επιστολή, που καταγγέλλει ότι ένας από τους κρίκους διακίνησης μαύρου χρήματος είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο. Κατά τον ανώνυμο επιστολογράφο ο Καρακώστας έκανε αγορές συναλλάγματος και στην Τράπεζα Πειραιώς των Εξαρχείων, αλλά διακινούσε και «μαύρα» μετρητά σε σακούλες και φακέλους! Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής πολύωρης κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή το απόγευμα της Πέμπτης ομολόγησε ότι έπαιρνε εκατομμύρια για τρίτους και απέδωσε στον κ. Ηλία Γεωργίου τις καταβολές…
Τρομοκρατούν τους μάρτυρες;;

Στα αξιοσημείωτα όμως και στα άκρως περίεργα της δίκης είναι πως, την ίδια ημέρα με την αναγγελία του θανάτου του μάρτυρα Καρακώστα, εκπρόσωπος του μάρτυρα κ. Αντώνη Στουπάκη προσκόμισε στην Έδρα επιστολή όπου αναφέρονται ψυχολογικά προβλήματα του μάρτυρα και ζητείται η εξαίρεσή του από τον πίνακα των μαρτύρων!

Όπως μας πληροφορούν, ο Πρόεδρος της Έδρας, επιφυλάχθηκε να απαντήσει!

Μια εξαίρεση, την οποία ο Πρόεδρος επ΄ ουδενί δεν πρέπει να κάνει δεκτή, δεδομένου ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι καθ΄ όλα έντιμος, με καθαρό ποινικό μητρώο και οφείλει να τον προστατέψει η ελληνική Πολιτεία!

Ο κ. Αντώνης Στουπάκης είναι πρώην Διευθυντής Προμηθειών της Γενικής Διεύθυνσης Προμηθειών του ΟΤΕ! Σε όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε τον Οργανισμό, ουδείς έχει να του προσάψει το παραμικρό! Αποτελεί εξαίρεση του κανόνα, σε όσα συνέβαιναν στον ΟΤΕ με τα διευθυντικά στελέχη του, που έβαζαν τις χερούκλες τους βαθιά στο βάζο με το μέλι, επί 30 χρόνια!

Όμως, για τον μάρτυρα, μας είχαν επισημάνει γνωρίζοντες τα της υποθέσεως πως, θα του ασκηθούν αφόρητες πιέσεις προκειμένου να μην καταθέσει! Επειδή γνώριζαν, το ακέραιο του χαρακτήρα του και επειδή πίστευαν πως, δεν θα διστάσει να πει πολλά από όσα γνωρίζει!
Να προστατευθούν οι μάρτυρες

Θα πρέπει να προστατευθεί ο μάρτυρας Αντώνης Στουπάκης, όπως και οι μάρτυρες που ακολουθούν! Ο αντικαταστάτης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Siemens κ. Πάνος Ξυνής! Ο μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, κ Ευάγγελος Σέκερης, εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens, που όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ξέρει πολλά για τις “βρωμιές” τους και ο οποίος έχει δεχτεί εγκληματικές επιθέσεις και για την ζωή του!

Η κ. Αικατερίνη Τσακάλου, επικεφαλής του γραφείου του Μιχάλη Χριστοφοράκου, η οποία γνωρίζει τα πάντα, για τις κρυφές και φανερές συναντήσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens με όλο το πολιτικό και επιχειρηματικό μας Σύστημα! Η οποία ήταν η μόνη υπεύθυνη να διαχειρίζεται τις οικονομικές συναλλαγές του φυγόδικου πρώην Γενικού Διευθυντού της Siemens! Ο επί ημερών Χριστοφοράκου Γενικός Διευθυντής Λογιστηρίου της Siemens Κυριάκος Μικές! Εξουσιοδοτημένος να υπογράφει ότι αφορούσε τον Χριστοφοράκο, αντ΄ αυτού! Που διατηρούσε πολύ στενή σχέση με τον Χριστοφοράκο, αφού ήταν ο έμπιστος σύμβουλός του σε θέματα λογιστικά και φοροτεχνικά! Ο οποίος διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη, εξ ου και η πρόσληψή του σε εταιρεία συμφερόντων του Κόκκαλη μετά την φυγή του από τη Siemens με την αποχώρηση του Χριστοφοράκου!
Να μας αποδείξουν ότι δεν είμαστε αποικία της Γερμανίας

Το έχουμε γράψει πολλές φορές! Είναι η χρυσή ευκαιρία για την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να αποδείξουν πως η Ελλάς είναι ανεξάρτητο κράτος και αποφασίζει τα του οίκου της!

Να μας διαψεύσουν, που γράφουμε πως είμαστε αποικία της Γερμανίας! Ισχυρισμό μας, που ενισχύει η ταφόπλακα που έθεσαν στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό της Siemens με το ελληνικό Δημόσιο!

Ένα ζήτημα για το οποίο θα επανέλθουμε σύντομα, ξεσκεπάζοντας τον “βρώμικο” Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)