Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Σταϊκούρας: Οι υψηλοί φόροι μειώνουν τα έσοδα του κράτους και «σκοτώνουν» την ανάπτυξη

Χρειάζεται άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρας/Φωτογραφία: Eurokinissi

«Οι υψηλοί φόροι συρρικνώνουν τα εισοδήματα, μειώνουν τα έσοδα του Κράτους και “σκοτώνουν” την ανάπτυξη» αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν σχετικά με τις απώλειες εσόδων που είχε η χώρα μας το 2015 από τον ΦΠΑ ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, δήλωσε:
«Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απώλεια εσόδων από την είσπραξη του Φ.Π.Α. είναι αποκαλυπτική της εσφαλμένης και αδιέξοδης πολιτικής, που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Κυβέρνηση η οποία, με τη λανθασμένη ανοχή των δανειστών, επέλεξε να αυξήσει τους φόρους, κυρίως τους έμμεσους φόρους.
Αποτέλεσμα; Μείωση των εσόδων και διόγκωση της φοροδιαφυγής.
Συγκεκριμένα, η απώλεια Φ.Π.Α., διογκώθηκε και ξεπέρασε τα 5 δις ευρώ το 2015.
Και ενώ προβλέπονταν πρόσθετα έσοδα ύψους 1 δις ευρώ, τελικά εισπράχθηκαν μόλις 200.000.000 ευρώ.
Αντιθέτως, το 2014, όταν η τότε Κυβέρνηση μείωσε φορολογικούς συντελεστές, τα έσοδα αυξήθηκαν και η φορολογική συμμόρφωση βελτιώθηκε.
Είναι πλέον ξεκάθαρο:
Οι υψηλοί φόροι συρρικνώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, μειώνουν τα έσοδα του Κράτους και τελικά “σκοτώνουν” την ανάπτυξη.
Όπως έχει προτείνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαιτείται, άμεσα, η εφαρμογή ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με έμφαση στην μείωση των φορολογικών συντελεστών, στους αυστηρότερους φορολογικούς ελέγχους και στην προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ώστε να “αναπνεύσει” η οικονομία και να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)