Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΛΟΤΑΧΩΣ πρός την πλήρη Κ Α Θ Υ Π Ο Τ Α Ξ Η μας!Ο «μεγάλος αδερφός» είναι πλέον εδώ και οδηγούμαστε με σταθερά βήματα προς μια 'οργουελιανή' κοινωνία. Το (βιβλίο του Τζ.Όργουελ) «1984» δεν είναι πλέον ένα αποκύημα της φαντασίας ενός συγγραφέως αλλά πραγματικότης που σκοπεύει στηναπόλυτη   κ α θ υ π ό τ α ξ η    των ανθρώπων.

Αποτέλεσμα εικόνας για george orwell


Ένα σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώσεως «χαρτογραφεί» τις φλέβες στα δάχτυλα του χρήστη, δημιουργώντας ένα μοναδικό «κλειδί». 
Κατά την εγγραφή, οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν το«κλειδί» αυτό με τη χρεωστική, ή πιστωτική τους κάρτα, και μετά μπορούν να πληρώσουν για αγορές χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους μετρητά ή κάρτες...

Αποτέλεσμα εικόνας για FINGOPAY

Ένα σουπερμάρκετ στο Λονδίνο πραγματοποιεί δοκιμή ενός βιομετρικού συστήματος πληρωμών, το οποίο χρησιμοποιεί τη «διαρρύθμιση» των φλεβών στα δάχτυλα του πελάτη – μοναδική για τον κάθε άνθρωπο - ως τρόπο ταυτοποιήσεως.

Όπως αναφέρει το 'BBC', η 'Costcutter' ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο ευρυτέρας χρήσεως του Fingopay εάν η δοκιμή, στο Brunel University London, αποδειχθεί επιτυχής.


Ένα σύστημα ηλεκτρονικής αναγνώσεως «χαρτογραφεί» τις φλέβες στα δάχτυλα του χρήστου, δημιουργώντας ένα μοναδικό «κλειδί». 
Κατά την εγγραφή, οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν το «κλειδί» αυτό με την χρεωστική, ή πιστωτική τους κάρτα, και μετά μπορούν να πληρώσουν για αγορές χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους μετρητά ή κάρτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για FINGOPAY

Την τεχνολογία αυτή ανέπτυξε η 'Hitachi', ενώ για τη διάθεσή της στον τομέα της λιανικής έχει αναλάβει η 'Sthaler'. 
Ο Τζέϊμς Μπούντκιβιτς, στέλεχος του εμπορικού τμήματος στο Brunel University London, είπε ότι θα έδινε στους φοιτητές την δυνατότητα να πάψουν να χρησιμοποιούν μετρητά στην πανεπιστημιούπολη, ωφελώντας όχι απλά τους πελάτες, αλλά και τα καταστήματα...

Αποτέλεσμα εικόνας για FINGOPAY

Εκπρόσωπος της Costcutter είπε, πως «θα μας ενδιέφερε να δούμε τα αποτελέσματα, και θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενά μας βήματα σε εκείνη τη φάση».

Σχετική εικόνα

H τράπεζα 'Barclays είχε παρουσιάσει την ίδια τεχνολογία της Hitachi το 2014, με ένα παρόμοιο σύστημα σαρρώσεως φλεβών να διατίθεται σε εταιρικούς πελάτες. 
Επίσης, το 'Fingopay' είχε δοκιμαστεί και σε ένα μπαρ στο Κάμντεν νωρίτερα μέσα στο έτος, με 2.000 πελάτες να συμφωνούν να το χρησιμοποιήσουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για FINGOPAY

Η Sthaler υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η ασφαλέστερη (;) μορφή βιομετρικής ασφάλειας, χωρίς γνωστά περιστατικά παραβιάσεων.

[Πηγή:http://www.pronews.gr/koinonia/633847_1984-toy-tz-orgoyel-einai-gegonos-systima-pliromis-se-soypermarket-me-hartografisi]

Συντακτική ομάδα "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ"

odysseiatv.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)