Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Deutsche Bank: Περικοπές και αλλαγή στρατηγικής μετά την μείωση των εσόδων λόγω οικονομικής κρίσης

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η περίφημη Deutsche Bank, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση όχι μονό δεν υποχωρεί στην Ευρώπη αλλά αντίθετα επιδεινώνεται και αναγκάζει την τράπεζα να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού.
Τα ανώτατα στελέχη της τελευταίας, αναμένεται μάλιστα να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο, ώστε να συζητήσουν την επίσπευση των περικοπών κόστους, καθώς η τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση των εσόδων της και αρνητικά επιτόκια.

«Θέλουν να επανεξετάσουν τις δομές και τα κόστη», δήλωσε μία από τις πηγές. «Το θέμα είναι αν ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι αρκετό». Το εκτελεστικό και το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας θα πραγματοποιήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου κοινή συνάντηση προκειμένου να συζητήσει πιθανές αλλαγές στη στρατηγική της, μετά τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Τζον Κράιαν τον Ιούλιο ότι ίσως χρειαστούν βαθύτερες περικοπές μετά τη σημαντική μείωση των εσόδων. 
Ενώ η ατζέντα για τη συνάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει θέματα όπως τα εσωτερικά συστήματα και οι σχέσεις με τους πελάτες, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε σχέδια για συγχώνευση με κάποιον ανταγωνιστή, δήλωσαν οι πηγές.
Η εφαρμογή της νέας στρατηγικής που παρουσιάστηκε πέρυσι θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, είπε μια από τις πηγές, ενώ άλλη πηγή δήλωσε ότι το βάρος θα δοθεί στην επίσπευση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων.
Η Deutsche Bank αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.



http://www.pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)