Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί οι Μουσουλμάνοι βασιλιάδες ζητούν να ενωθούν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι & Εβραίοι κατά των τζιχαντιστών;

Γιατί οι Μουσουλμάνοι βασιλιάδες ζητούν να ενωθούν Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι & Εβραίοι κατά των τζιχαντιστών;
ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΥΟ -ΤΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ; 
Του Μάνου Χατζηγιάννη 
Πληθώρα ερωτημάτων προκαλεί η τελευταία τάση των ανακτόρων κάποιων μουσουλμανικών χωρών να ζητούν κοινό μέτωπο δράσης κατά των τζιχαντιστών από Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους. Είναι άραγε ο.... γυμνός και διαβλέπει απειλή της βασιλείας του; Σε κάθε περίπτωση μετά τον βασιλιά του και ο της ζήτησε οι πιστοί των θρησκειών να ενωθούν κατά των φονταμενταλιστών του Ισλάμ.
Πριν από δύο μέρες ο  του Μαρόκου Μοχάμεντ VI είπε: 

"Στο πρόσωπο της επέκτασης του σκοταδισμού, που διακηρύσσεται στο όνομα της θρησκείας, όλοι - μουσουλμάνοι, χριστιανοί, Εβραίοι - είναι ανάγκη να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο για την καταπολέμηση του φανατισμού, του μίσους και της απομόνωσης σε όλες τις μορφές της".

Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει συλλήψεις Μαροκινών στην Ευρώπη κατηγρούμενων πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις. 
Χθες ένας ακόμη αφοσιωμένος Μουσουλμάνος,  ο Πρίγκιπας Hassan bin Talal της Ιορδανίας παρενέβη για την προστασία των Χριστιανών στην
ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής αναγνωρίζοντας την γενοκτονία που διαπράττει ο ISIS εις βάρος τους και υποστήριξε πως  "Ο Χριστιανισμός υπήρξε μέρος του βασικού οικοδομήματος της Μέσης Ανατολής για 2.000 χρόνια. Οι χριστιανικές κοινότητες έχουν εγγενή συμμετοχή στην ανάπτυξη της Αραβικής κουλτούρας και του πολιτισμού"

Ο Ιορδανός όπως ακριβώς μια μέρα πριν ο βασιλιάς του Μαρόκου, κάλεσε , και Εβραίους να εργαστούν από κοινού για να σταματήσουν το ισλαμικό κράτος, το οποίο θα μπορούσε να είναι μέρος μιας παγκόσμιας θρησκείας, όπως ανέφερε. 
"Στο Daesh πλασάρουν ένα αποκαλυπτικό όραμα, που θυμίζει μια μυθική Χρυσή Εποχή, που είναι αποκλειστικά η δημιουργία του στρεβλού μυαλού των σημερινών τζιχαντιστών" είπε και ταύτισε τη δράση τους με τον "άστοχο ζήλο της χριστιανικής Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα, συνώνυμο του φανατισμού και της καταπίεσης".

Σύμφωνα με τον Ιορδανό πρίγκηπα "από το Daesh θέλουν να μας οδηγήσουν σε μια νέα σκοτεινή εποχή, μια εποχή που γίνεται ακόμα πιο σκοτεινή από τους κινδύνους που τα δώρα της επιστήμης και της τεχνολογίας δημιουργούν στα χέρια τους".
Είναι προφανής λοιπόν η αγωνία των μουσουλμάνων μοναρχών για την ανεξέλεγκτη δράση του Ισλαμικού Κράτους και των παραφυάδων του. Και όταν οι βασιλιάδες δείχνουν προβληματισμένοι πόσο ευσταθούν τελικά οι αναλύσεις και οι εκτιμήσεις ειδικών πως το Daesh ηττάται;; 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 13:17 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)