Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Οι ελπίδες για πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες αποδείχθηκαν φρούδες μετά την τραπεζική αργία….»


olympia.gr

Τεράστια -ίσως- θα είναι η ζημία του Δημοσίου και των Ασφ. Ταμείων ….από την «εξαέρωση» των μετοχών των τραπεζών στο ΧΑΑ.ΓΙΑΤΊ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΠΟΘΈΤΗΣΕ -ή ΆΦΗΣΕ ΤΑ ΊΔΙΑ- «ΦΘΑΡΜΈΝΑ ΥΛΙΚΆ» ΣΤΙΣ ΔΙΟΙΚΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;;
….και μετά ρε μάγκες μας φταίνε οι ξένοι, αυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε!
ΕΓΏ δεν είμαι «μάπας» -μου έλεγε ένας φίλος- να παίζω στο Χρηματιστήριο ….αμ είσαι και παραείσαι αδερφέ μου, παίζει για σένα το Κράτος και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ
 
Είχε γράψει το: olympia.gr


Σύμφωνα με πληροφορίες, «δεν θα διαπραγματεύονται οι μετοχές των τραπεζών» στο ΧΑΑ, αν ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα.
Βρώμικο παρασκήνιο με τις τράπεζες και το χρηματιστήριο
Φαίνεται ότι η κατάσταση είναι πολύ «δύσκολη» για τις τράπεζες ….στην αρχή
-μάλλον- θα την πληρώσουν οι μέτοχοι -μικροί και μεγάλοι- και αν αυτό δεν «φτάνει» έχει σειρά το κούρεμα …με την ψιλή ή την χοντρή!
Υπάρχουν κάποιοι που επηρέαζαν (παρότρυναν) την κοινή γνώμη για ανάληψη των καταθέσεων και μεταφορά στο εξωτερικό. [……..]

//////////////////////////////////////////////////////////// 

Να δούμε τώρα τι λέει ο Χαμαιλέων στο Euro2day
euro2day.gr

Το «μαγειριό» με τις προβλέψεις για τις ιδιωτικοποιήσεις
16 Ιουλίου 2015
Οι ελπίδες για πώληση της συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες αποδείχθηκαν φρούδες μετά την τραπεζική αργία με αποτέλεσμα οι προβλέψεις για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις να βουλιάζουν. [……..]
[ Δηλαδή «εξαερώθηκε» η ανακεφαλαιοποίηση και μας έμεινε αμανάτι το Χρέος, από τα δανεικά που πήρε το κράτος(ΤΧΔ) για να τις σώσει; ]

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 

Για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα ας διαβάσουμε τι έλεγε(απόσπασμα) ο βουλευτής(τώρα Υπουργός) του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Γιώργος Σταθάκης οταν μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) στις 16.04.2014 για το ξεπούλημα της Eurobank:
Σε τιμή ευκαιρίας: Το ΤΧΣ προχωρεί στο ξεπούλημα της Eurobank

– See more at left.gr

[……..] Το μεγάλο ερωτηματικό, που προκύπτει, είναι αν ετοιμάζεται, όπως φημολογείται, το ίδιο κόλπο και για την Εθνική τράπεζα, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πολύ περισσότερα. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες αν αποτολμήσουν να εφαρμόσουν το ίδιο κόλπο και για την Εθνική, της οποίας η μετοχή έχει ήδη χάσει 25 % σε διάστημα 3 ημερών (από 4,06 σε 3,04 €).
Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές της Κυβέρνησης και του ΤΧΣ συνιστούν την μεγαλύτερη απιστία σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου με το αιτιολογικό, ότι διευκολύνουν την εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, παραβλέποντας, όμως, το γεγονός του απροκάλυπτου και τερατώδους πλουτισμού, που προσφέρουν στο ιδιωτικό εγχώριο και ξένο κεφάλαιο.
Το προκάλυμμα των μελών του ΤΧΣ είναι οι εκτιμήσεις από τους ανεξάρτητους εκτιμητές για την «εύλογη» αξία της τιμής της μετοχής της Eurobank.
Αλήθεια σε λίγους μήνες που η τιμή της μετοχής θα έχει πολλαπλασιαστεί τι θα έχουν να πουν οι εκτιμητές ;;
Ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει την απάντησή του στις επικείμενες εκλογές και η ψήφος του θα ανατρέψει αυτή την Κυβέρνηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής.
Μόνο μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα αποδώσει τις ουσιαστικές και φανερές ευθύνες για το μεγάλο κόλπο, που εκτυλίσσεται στις τράπεζες σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων.
Γ. Σταθάκης: Επιχειρούν απότομη επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών με τεράστιες ζημιές στο Δημόσιο
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Γιώργος Σταθάκης μίλησε «στο Κόκκινο» (105,5) για το ξεπούλημα της Eurobank:
ΣΥΡΙΖΑ: Έγκλημα σε τιμή ευκαρίας
Για τον ΣΥΡΙΖΑ «οι ενέργειες αυτές της Κυβέρνησης και του ΤΧΣ συνιστούν μέγα σκάνδαλο σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Γίνονται με το αιτιολογικό ότι διευκολύνουν την εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία, παραβλέποντας, όμως, το γεγονός του απροκάλυπτου πλουτισμού, που προσφέρουν στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου».
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος:
Το προκάλυμμα καπνού, που χρησιμοποιεί το ΤΧΣ, είναι οι εκτιμήσεις από ανεξάρτητους εκτιμητές για την «εύλογη» αξία της τιμής της μετοχής. Αλήθεια, σε λίγους μήνες που η τιμή της μετοχής θα έχει πολλαπλασιαστεί, τι θα έχουν να πουν οι εκτιμητές;
Το μεγάλο ερωτηματικό, που προκύπτει, είναι αν ετοιμάζεται, όπως φημολογείται, το ίδιο κόλπο και για την Εθνική τράπεζα, που κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο πολύ περισσότερα. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης θα είναι ακόμη μεγαλύτερες αν αποτολμήσουν να εφαρμόσουν το ίδιο κόλπο και για την Εθνική.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του στις επικείμενες εκλογές και με την ψήφο του θα ανατρέψει αυτή την Κυβέρνηση της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.
Προειδοποιούμε ότι για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει τις ουσιαστικές και ολοφάνερες ευθύνες για το μεγάλο κόλπο, που εκτυλίσσεται σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)