Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: 2,8 δισ. την εβδομάδα οι απώλειες από τα capital controls


Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο γίνεται λόγος για απώλειες 4-10 δισ ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας το 2015, αναλόγως με το ποσοστό της ύφεσης, βάσει και των προβλέψεων της Κομισιόν (σ.σ. η οποία προβλέπει ύφεση 2-4% φέτος).
Παράλληλα, η έκθεση αναφέρεται στην μεγάλη ζημιά που επιφέρουν στην οικονομία τα capital controls, εκτιμώντας ότι η ζημιά στην οικονομία θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν θα καταργηθούν άμεσα.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι η μείωση του εβδομαδιαίου ΑΕΠ αγγίζει τα 2,8 δις ευρώ με capital controls για την περίοδο Ιουλίου –Σεπτεμβρίου (αν η κατανάλωση αγγίξει το 80% με τους περιορισμούς κεφαλαίων έχουμε απώλεια 2,8 δισ ΑΕΠ την εβδομάδα ή 1,75 δισ ανά εβδομάδα με μείωση κατανάλωσης 50%)

Για τη συνέχεια Καθημερινή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)