Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης για την Αμφίπολη

Το «Διεθνές βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης» της εκδήλωσης Μεσογειακού Αρχαιολογικού Τουρισμού, της μοναδικής Έκθεσης Αρχαιολογίας παγκοσμίως που εδράζει στο Capaccio - Paestum στην Ιταλία, θα δοθεί στην ανασκαφή της Αμφίπολης.
Είναι το πρώτο βραβείο που απονέμεται και η τελετή θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου στο Capaccio-Paestum στην Ιταλία. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Stampa», το μνημείο χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος αρχαίος τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Η ομάδα των Ελλήνων αρχαιολόγων με επικεφαλής την Κατερίνα Περιστέρη έχει βρει τον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Το ανάχωμα έχει περίμετρο 496 μέτρων. Το
σύνολο της βάσης, ένας τέλειος κύκλος, υποστηρίζεται από έναν τοίχο τρία μέτρα ύψος, με μια άριστη ορθομαρμάρωση από εκλεκτό μάρμαρο Θάσου.
Η ομάδα εργάζεται στον τάφο από το 2009, αλλά στις 10 Αυγούστου 2014 εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε μια εντυπωσιακή είσοδος, μια μαρμάρινη πόρτα που φρουρείται από δύο φτερωτές σφίγγες που κάθονται σε ένα υπέρθυρο, και που διατηρεί τα ίχνη της αρχικής μορφής σε χρώματα, κόκκινο, μπλε, μαύρο.
Διαβάστε επίσης:
Ταυτοχρόνως, τέσσερις ακόμη ανασκαφές είναι υποψήφιες μαζί με την Αμφίπολη, για ένα ειδικό βραβείο, το οποίο θα αποφασιστεί μετά από ψήφους του κοινού στη σελίδα της Εκδήλωσης στο Facebook.
Πρόκειται για:
  1. τα αρχαιότερα ανθρώπινα ίχνη στην Ευρώπη στην Αγγλία
  2. τον τάφο Khentakawess ΙΙΙ στο Abu Sir στην Αίγυπτο
  3. τον τάφο ενός πρίγκιπα των Γαλατών στο Warcq της Γαλλίας
  4. τον Θησαυρό της Orselina στο καντόνι του Τιτσίνο Ελβετίας

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)