Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πρωτοφανής απώλεια κυριαρχίας


images (15)Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»! Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! Η πικρή αλήθεια είναι πως η γαλλική εφημερίδα δεν έχει καθόλου άδικο. Αυτά που υπέγραψε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το πρωί στις Βρυξέλλες υπερβαίνουν κάθε φαντασία.
Πάει περίπατο κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας. Κατεξευτελίζονται τόσο η κυβέρνηση όσο και η Βουλή της Ελλάδας, αφού οι……
…….
Γερμανοί και οι υπόλοιποι της Ευρωζώνης αποφάσισαν να υπόκεινται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και το ελληνικό Kοινοβούλιο στις εντολές της… τρόικας! Βάσει των οδηγιών που θα έχει η τρόικα από την καγκελαρία του Βερολίνου, θα ανακοινώνει στους Ελληνες υπουργούς και βουλευτές τι… επιτρέπεται να νομοθετήσουν και τι απαγορεύεται!
Ρητή η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για την Αθήνα: «Η
κυβέρνηση οφείλει να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλη τη νομοθεσία στους σχετικούς τομείς, με επαρκή χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή» ανα­φέ­ρει επί λέξει.
Οι ξένοι υπαλληλίσκοι της τρόικας (δηλαδή της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ) όχι απλά θα μαθαί­νουν πρώτοι τι σκέπτεται να νομο­θετή­σει η κυβέρνηση, πριν καν το μάθουν οι υπουργοί και οι βουλευ­τές, αλλά θα έχουν πολύ σοβαρό­τερες εξουσίες. Αυτοί, οι ξένοι υπάλ­ληλοι της τρόικας, θα λένε στους υπουργούς και τους βουλευ­τές αν επιτρέπουν ή απαγορεύουν στην κυβέρνηση ή στη Βουλή να προχω­ρή­σει η συγκεκριμένη νομο­θεσία! Οσο απίστευτο και αν ακού­γε­ται, αυτό συμπεριλαμβάνεται στην απόφα­ση των ηγετών της Ευρωζώνης.
Αγανάκτησε ακόμη και ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος είχε πάρει το βραβείο Νομπέλ της Οικονομίας το 2001. «Αυτό που η Γερμανία επέβαλε με το ραβδί είναι απλώς αδιανόητο» είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» και συνέχισε: «Το να συνεχίζουν οι Γερμανοί να ζητούν από την Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 δεν είναι μόνο τιμωρία. Πρόκειται για τυφλή ηλιθιότητα!».
Ακάθεκτος ο Στίγκλιτς: «Δεν γνωρίζω κανένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ύφεσης (σ.σ.: έχει ήδη πει ότι η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ της σε πέντε χρόνια) που να προκλήθηκε με τέτοιο σκόπιμο τρόπο και με τόσο καταστροφικές ανθρώπινες συνέπειες. Επανέρχονται τώρα προσθέτοντας νέο στρώμα ταπείνωσης» τόνισε.
Ποια είναι η λύση, τον ρώτησε ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε τη συνέντευξη. «Τη γνωρίζουμε. Και το ΔΝΤ επίσης τη γνωρίζει και το παραδέχεται πλέον ανοιχτά. Πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνι­κού χρέους ή καλύτερα ελάφρυνση (σ.σ.: αυτό που λέμε »κούρεμα»). Η Γερμανία όμως δεν θέλει να ακούσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Στα λόγια λέει ότι θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα… Επιβάλλει ένα πρόγραμμα που στην πράξη θα γονατίσει την Ελλάδα ακόμη περισσότερο» απαντά ο Στίγκλιτς.
Υστατη προειδοποίηση Στίγκλιτς: «Η παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία μιας χώρας, οι διαταγές με τον δικτατορικό τρόπο που επιβάλλονται είναι πράγμα πολύ επικίνδυνο». Τελεία και παύλα.

Εθνος.

tolimeri.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)