Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

AΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ:Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ,Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Ο ESM...


Ο ESM, με τον οποίο δανείστηκε η κυβέρνηση, δεν περιέχει ούτε Αγγλικό δίκαιο ούτε απώλεια της ασυλίας της εθνικής κυριαρχίας…
Διαβάστε τι έλεγε ένα χρόνο πριν ο έγκριτος καθηγητής Γ. Κασιμάτης στις 14.04.2014
Ο κ Κασσιμάτης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του αγγλικού δικαίου που διέπει το δανεισμό μας και την έξοδο μας στις αγορές ,το οποίο εφαρμόζεται μόνο από το ΔΝΤ και τους κερδοσκόπους και μόνο στην Ελλάδα, πουθενά αλλού στην Ευρώπη, ούτε καν στη χρεοκοπημένη Κύπρο.
Όταν το χρέος μας ήταν , προ του 2011, βασισμένο στο ελληνικό δίκαιο, είπε ο έγκριτος συνταγματολόγος, είχαμε το πλεονέκτημα του ότι μπορούσαμε να το αναδιαρθρώσουμε-κουρέψουμε με τη συναίνεση του 50% των πιστωτών ,τώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού πρέπει να συναινέσει το 75% των πιστωτών ,που είναι κυρίως ξένοι και δεν
αποδέχονται τέτοιες ενέργειες.
Δυστυχώς, εξήγησε ο κ Κασσιμάτης ,η Ελλάδα αποδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη να διέπει το δανεισμό της το αγγλικό δίκαιο ,που έχει ρίζες στην αποικιοκρατία, και δεν της παρέχει καμία προστασία και επιπλέον είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, αλλά αποδεκτό από το ΔΝΤ αφού του το επιβάλουν οι ΗΠΑ.
«Τώρα είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ η Ευρώπη έχει απελευθερωθεί από το αγγλικό δίκαιο ,αφού καμία χώρα της δεν κύρωσε τη σχετική σύμβαση-πλαίσιο που επέβαλε η Μέρκελ, η Ελλάδα την κύρωσε αμέσως χωρίς να φέρει καμία αντίρρηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό όταν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM) αφαίρεσε το αγγλικό δίκαιο και πέρασε στο δίκαιο της ΕΕ η Ελλάδα δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν ζήτησε να εφαρμοστεί και σε αυτήν το ευρωπαϊκό δίκαιο, όπως έκανε για παράδειγμα η Κύπρος.
Η χώρα μας, ανέφερε ο κ Κασσιμάτης, θα μπορούσε να επικαλεστεί λόγους ισότητας και να καταφέρει έτσι να υιοθετήσει για λογαριασμό της τους κανόνες που ισχύουν και για τους άλλους, όμως δεν το έπραξε κι έτσι είναι η μοναδική σήμερα που εφαρμόζει αγγλικό δίκαιο και επιπλέον το μόνο κράτος που έχει παραιτηθεί από την εθνική του κυριαρχία.

https://olympiada.files.wordpress.com/2015/07/12.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)