Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Πως η Μέρκελ «κρέμασε» τον Τσίπρα και φτάσαμε στα capital controls – Τι του είπε στο τηλέφωνο

merkel tsiprasΔιαβεβαιώσεις ότι -για το διάστημα μέχρι το δημοψήφισμα- θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας είχε λάβει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με την Real News, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα τηλεφώνησε και στον Ολάντ και στην Μέρκελ για να τους ενημερώσει. Ο πρώτος συμφώνησε, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί για μια εβδομάδα η
χρηματοδότηση της χώρας, πλην όμως η ίδια θα ερμηνεύσει δημοσίως το ερώτημα του δημοψηφίσματος ως «ναι ή όχι στο ευρώ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, η καγκελαρία ειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι η χρηματοδότηση θα παραταθεί μόνο αν στο δημοψήφισμα αλλάξει το ερώτημα σε «ναι ή όχι στο ευρώ». Η Αθήνα απάντησε αρνητικά και δυο ημέρες μετά, το Eurogroup αποφάσισε τη διακοπή της χρηματοδότησης και η ιστορία είναι γνωστή, οι τράπεζες έκλεισαν και επιβλήθηκαν τα capital controls.

crashonline 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)