Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

X. Θεοχάρης: Διατηρείται το σύστημα αποδείξεων και το 2014 Πηγή:www.capital.gr

Με μικρο-αλλαγές πρόκειται να διατηρηθεί και για το 2014 το σύστημα συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Σημειώνεται ότι με το υφιστάμενο σύστημα μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι οφείλουν να συλλέξουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματός τους. Για την αξία που τους λείπει επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 22%. Αναγνωρίζονται αποδείξεις από όλες τις δαπάνες μισθωτών και συνταξιούχων πλην αυτών που αφορούν λογαριασμούς ΔΕΚΟ, διόδια, εισιτήρια για κάθε μεταφορικό μέσο και δαπανών που προσφέρουν άμεση φοροαπαλλαγή (π.χ. ιατρικές) ή δαπανών που εμπίπτουν στα τεκμήρια.

Την προαναγγελία διατήρησης του συστήματος για το 2014 και μετάθεση για το 2015 της νέας μορφής του μέτρου έκανε ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης μέσω του ΣΚΑΪ.

Τυχόν αλλαγές θα εφαρμοστούν από το 2015, και θα προέλθουν από προτάσεις αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί, σημείωσε.



Όπως μεταδίδει το skai.gr σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ο γ.γ. Εσόδων ανέφερε πως το 2013 ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός απέδωσε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου. Σχετικά με τα έσοδα από τον ΦΠΑ, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως συνέχισαν να αυξάνονται το Νοέμβριο, φαίνεται πως συνολικά οι εισροές θα καλύψουν την υστέρηση που καταγράφηκε κατά τους πρώτους μήνες του έτους, και οι στόχοι θα επιτευχθούν.

Ο γ.γ. Εσόδων απέδωσε την αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ στη βελτιωμένη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αλλά και στη γενικότερη ενίσχυση της οικονομίας λόγω του τουρισμού.

Τέλος, αναφερόμενος στις αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται πλέον για ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε πως δεν είναι δυνατό να βρίσκονται στην «ίδια μοίρα» όσοι πληρώνουν εγκαίρως και οι οφειλέτες.






Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)