Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

INKA KRITIS Όλα της τρόικα λάθος λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 487 Τετάρτη 24.12.13


Δεν υπάρχει κανένα σημείο από τις δράσεις της τρόικας που να αναγνωρίζεται ως σωστό, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα: http://tinyurl.com/qblbtrn

                Ότι είναι ξεφάνερα λάθος όσα γίνονται στην Ελλάδα με αποδοχή των υποδείξεων η εντολών της τρόικας, το λένε και οι στραβοί και οι κουφοί στην Ελλάδα, από την αρχή.

                Το ότι, παρότι είναι λάθος, οι 300 εκλεγμένοι μας τα εφάρμοσαν και τα εφαρμόζουν, σαν καλοί μαθητές, (όσοι θυμούνται πως ήταν απαραίτητο τότε που ήταν ο Κουφογιαννάκης δάσκαλός μας), μας κάνει να καταλαβαίνουμε, ακριβώς ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δέχτηκαν οι δικοί μας να τα εφαρμόζουν.

                Μας λένε ότι εκβιάστηκαν. Μα τι εκβιασμό μπορεί αν κάνει κάποιος ξένος στους εκλεγμένους της Κυβέρνησης μιας Χώρας.

                ….

- Εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις, ενώ επισημαίνει την ανάγκη να αξιολογηθεί αν έχουν ενημερωθεί τα εθνικά κοινοβούλια και σημειώνει περαιτέρω τον πιθανό αρνητικό αντίκτυπο αυτών των πρακτικών σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών.



- Εκφράζει τη λύπη του για συστάσεις μακριά από τη λογική της στρατηγικής της Λισαβόνας και των στρατηγικών Ευρώπη 2020.



- Αποδοκιμάζει το γεγονός ότι τα προγράμματα για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία περιλαμβάνουν εκτενείς παρεμβάσεις στα συστήματα υγείας και δεν δεσμεύονται από τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Συνθήκες.



- Αποδοκιμάζει το γεγονός ότι από το 2008 η εισοδηματική ανισότητα έχει αυξηθεί, επισημαίνει ιδιαίτερα την απότομη αύξηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.



- Επαναξιολόγηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του Eurogroup για την τροποποίηση του Μνημονίου ώστε να υπάρχει στα κράτη μέλη που λαμβάνουν βοήθεια κατάλληλη δημοκρατική λογοδοσία τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να διασφαλιστεί κατάλληλος δημοκρατικός έλεγχος σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων σε εθνικό επίπεδο.


Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ εύχεται σε όλους, μα σε όλους, πίστη υπομονή επιμονή, υγεία και καλή δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)