Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ανοιχτό ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης για το Χρηματιστήριο

Του Παναγιώτη Στάθη
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο άσκησης αναίρεσης από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου με την οποία αθωώθηκαν 42 πρόσωπα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος για το μεγάλο σκάνδαλο με τις μετοχές – φούσκες του 1999.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την καθαρογραφή της απόφασης και του σκεπτικού της που αναμένεται να γίνει σε δυο μήνες το δικαστικό έγγραφο θα διαβιβαστεί στον Άρειο Πάγο προκειμένου να εκτιμηθεί η νομική επάρκειά του.

Η εισαγγελία δηλαδή θα εξετάσει, όπως κάνει σε πολλές περιπτώσεις, αν υπάρχουν νομικά κενά ή ελλιπής αιτιολογία στην απόφαση για να εκτιμήσει αν θα πρέπει να ασκήσει αυτεπάγγελτα αναίρεση κατά της απόφασης. 


 http://www.capital.gr/News.asp?id=1927529



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)