Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Για εξαπάτηση καταγγέλλεται ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ

Τι διαμαρτύρεστε ρε ....σας είπα να πάτε στις ασφαλιστικές !

ΠΑΡΑΠΟΙΤΙΚΑ

Για εξαπάτηση καταγγέλλεται ο Σπυρόπουλος του ΙΚΑ


Κλείνει το ΙΚΑ στην Κάρπαθο

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην Κάρπαθο κατά του διοικητή του ΙΚΑ Λοβέρτου Σπυρόπουλου για την απόφασή του να κλείσει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο νησί. Από έγγραφο του δημάρχου Μιχ. Χανιώτη προκύπτει ότι στην πραγματικότητα ο Διοικητής του ΙΚΑ εξαπάτησε τόσο τον ίδιο, όσο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημ. Κρεμαστινό.
Συγκεκριμένα σε έγγραφό του στις 24 Δεκεμβρίου, προς τον ίδιο τον κ. Σπυρόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση και τον κ. Δημ. Κρεμαστινό, ο δήμαρχος Καρπάθου αποκαλύπτει ότι ενώ στις 19 Δεκεμβρίου ο διοικητής του ΙΚΑ διαβεβαίωνε ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν πρόκειται να κλείσει, εκ των υστέρων αποκαλύπτεται ότι είχε υπογράψει το κλείσιμό του μια μέρα πριν, δηλαδή στις 18 Δεκεμβρίου.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο έγγραφό του ο δήμαρχος Καρπάθου αναφέρει τα εξής:
«Πρώτον, αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν στις 19.12.2013 ο Διοικητής του ΙΚΑ να διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και εμάς, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει, και στις 18.12.2013 να έχει εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας του.

Αποτελούν δυσάρεστες εκπλήξεις για εμάς οι ανωτέρω σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες αποφασίζεται και δρομολογείται η αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Καρπάθου, δεδομένου ότι στις 19.12.2013, τηλεφωνικά, ενημερώσατε και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και εμάς προσωπικά, ότι το ΙΚΑ Καρπάθου δεν κλείνει.

Επειδή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και το κοινωνικό σύνολο ευρίσκεται σε σύγχυση, απόγνωση και αναστάτωση, παρακαλούμε να διευκρινήσετε οριστικά αν ισχύουν οι προφορικές διαβεβαιώσεις σας που εξακολουθείτε μέχρι σήμερα να δίνετε προς όλες τις κατευθύνσεις ή τα διαλαμβανόμενα στα ανωτέρω σχετικά.

Η αντίφαση μεταξύ προφορικών διαβεβαιώσεων και γραπτών αποφάσεων και η σκοπιμότητά τους, είναι για εμάς ακατανόητες».

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Του παραπάνω εγγράφου προηγήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου άλλο έγγραφο του δημάρχου Μιχ. Χανιώτη που προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις που θα έχει στο νησί το κλείσιμο του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Αλλά πού να γνώριζε ο δήμαρχος ότι μια μέρα πριν στείλει το έγγραφο ο διοικητής του ΙΚΑ είχε υπογράψει το κλείσιμο;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο σχετικό έγγραφο του δημάρχου Καρπάθου αναφέρονται τα εξής:
«Κύριε Διοικητά,
Δεδομένων προφορικών επισήμων και ανεπισήμων πληροφοριών περί αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ Καρπάθου, σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:
α) Το ΙΚΑ Καρπάθου εξυπηρετεί 4.300 ασφαλισμένους, μεταξύ των οποίων και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (υπερήλικες, κ.λπ.)
β) Εξυπηρετεί τους κατοίκους δύο ακριτικών νησιών: της Καρπάθου και της Κάσου.
γ) Η απόσταση από τη Ρόδο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στην περιοχή δημιουργούν απαγορευτικές προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των δύο νησιών από τη Ρόδο.
δ) Οι αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, στη λειτουργία της αγοράς, στην επιχειρηματικότητα και τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, θα είναι ανυπολόγιστες και μη αναστρέψιμες.
Παρακαλούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι ανωτέρω επισημάνσεις μας και να παραμείνει το Παράρτημα του ΙΚΑ Καρπάθου ανοικτό για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

Πηγή: rodosalarm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)