Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

FT: Ο Μεγάλος Αδελφός στα τεχνολογικά gadgets

Αισθητήρες σε γυαλιά, ρολόγια, υφάσματα, ακόμη και μέσα στο δέρμα μας φέρνει η νέα εποχή των gadgets. Όμως, καθώς παρέχουν περισσότερη άνεση στον καταναλωτή, «ταΐζουν» και την παγκόσμια βιομηχανία marketing με πληροφορίες.


FT: Ο Μεγάλος Αδελφός στα τεχνολογικά gadgets
Τα επόμενα βήματα της τεχνολογίας θα αφορούν τους αισθητήρες, λέει η ειδικός στο video των Financial Times, μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τα κινητά και τα tablets.
Σε λίγα χρόνια, λέει η ίδια, οι αισθητήρες θα βρίσκονται σε ρολόγια, γυαλιά, υφάσματα ακόμη και μέσα στο δέρμα μας, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την καθημερινή ζωή και τις συνήθειές μας «πότε προς όφελός μας και πότε όχι».

Οι αγοραστικές μας συνήθειες, το φιλικό μας περιβάλλον θα είναι όλα διαθέσιμα για να μας παρασχεθεί ακόμη περισσότερη άνεση. Παράλληλα, όμως, μέσω αυτών θα δώσουμε, εμείς οι ίδιοι, τροφή στο marketing.
Οι καταναλωτές είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο; «Οι καταναλωτές είναι έτοιμοι για ό,τι τους βοηθά να διαχειρίζονται τη ζωή τους αποτελεσματικότερα», λέει η ειδικός, αλλά προειδοποιεί για τους κινδύνους.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική να υπάρχουν εμφυτευμένοι στο δέρμα αισθητήρες, η ειδικός παραπέμπει στο «τσιπάρισμα» των σκύλων, προτρέποντας να το σκεφτούμε στην εξελιγμένη του μορφή. Ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο; Οι άνθρωποι που φλερτάρουν με την ιδέα να έχουν κάτι σαν πληκτρολόγιο στο μπράτσο τους. Όχι κάτι που να φαίνεται, αλλά κάτι που όταν πατούν θα έχει κάποια αλληλεπίδραση με τη συσκευή τους.
ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)