Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Οι Ρώσοι δεν εμπιστεύονται εύκολα τους ανθρώπους, σύμφωνα με μελέτη

Περίπου δύο στους τρεις Ρώσους δεν εμπιστεύονται τους άλλους ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση του Ρωσικού Δημόσιου Επιμελητηρίου. «Το επίπεδο της εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων στη Ρωσία παραμένει, προς το παρόν, χαμηλά. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των Ρώσων πιστεύουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις σχέσεις με τους άλλους» αναφέρει η έκθεση.
Το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι Ρώσοι γίνονται ολοένα και πιο επιθετικοί, ενώ τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασαν παράπονα για την αυξανόμενη έλλειψη σεβασμού στους ηλικιωμένους. Επίσης, σε ποσοστό 70%-80% οι πολίτες της Ρωσίας παραδέχτηκαν ότι έχουν ξενοφοβικά αισθήματα. 

Η έκθεση διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι Ρώσοι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη δημόσια ζωή, με ποσοστό περίπου 60% να δηλώνει ότι τον περασμένο χρόνο δεν συμμετείχε σε καμία κοινωνική ή δημόσια εκδήλωση. Το εν λόγω ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο σε αστικές περιοχές: 67% στη Μόσχα και 69% σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Ρώσοι και ΜΚΟ
Το Επιμελητήριο ανέφερε ακόμα ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι Ρώσοι δεν είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ώστε να ενδιαφερθούν για τις δράσεις τους. Μόνο το 8,9 των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμμετείχε σε δράσεις ΜΚΟ. Στην ερώτηση αν γνωρίζουν τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπου κατοικούν οι περισσότεροι δεν απάντησαν. Πάντως, σε γενικές γραμμές, οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων γνωρίζουν περισσότερα σχετικά με τις ΜΚΟ, αν και μόνο το 18% των συμμετεχόντων στην έρευνα θα μπορούσε να απαντήσει στη συγκεκριμένη ερώτηση.
Τέλος, η φιλανθρωπία εξακολουθεί να αποτελεί στοιχείο αρκετών Ρώσων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε ποσοστό 36% οι πολίτες της Ρωσίας δήλωσαν ότι την προηγούμενη χρονιά δώρισαν ρούχα ή χρήματα σε διάφορους σκοπούς.

Πηγή: RIA Novosti
 http://rbth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)