Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρόεδρος του Αντιοχειο-Ελληνικού Κόμματος «Ανατολή» μαχαιρώθηκε στην Τρίπολη


28 Δεκεμβρίου 2013

Σύμφωνα με την Αραβόφωνη ιστοσελίδα «Lebanon Files», ο Rodrigue ‘Dimitri’ Khoury επικεφαλής του Αντιοχειο-Ελληνικού Κόμματος «Ανατολή» μαχαιρώθηκε στο λαιμό στην Τρίπολη. 
Αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Khoury δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους Σαλαφιστές ενώ ήταν με φίλους. Η κατάσταση του Khoury είναι άγνωστη, παρ’όλ’αυτά, πηγές που υποστηρίζουν ότι είναι κοντά του λένε ότι είναι ζωντανός.



Πρόσφατα, το Κόμμα της Ανατολής είχε οργανώσει συλλαλητήριο έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στη Βηρυτό απαιτώντας την απελευθέρωση των 12 απαχθέντων Ελληνο-Ορθοδόξων μοναζουσών στη Συρία από αντάρτες Τζιχαντιστές. Η Jabhat al-Nursa, η στρατιωτική ομάδα Τζιχαντιστών που συνδέεται με την Al-Qaeda, η οποία διεξάγει Γενοκτονία κατά των εθνικών μειονοτήτων των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων της Συρίας, ακολουθεί μια σκληροπυρηνική Σαλαφική Τζιχαντιστική ιδεολογία. 


Ενημέρωση - 30 Δεκεμβρίου 

Η εθνική Ελληνική κοινότητα του Λιβάνου έχει υποστεί σοκ, καθώς αναφορές συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας που έγινε το Σάββατο, κατά του Rodrigue ‘Dimitri’ Khoury, του προέδρου του Αντιοχειο-Ελληνικού Κόμματος “Ανατολή”. Σύμφωνα με αναφορές η επίθεση έγινε κατά τις 10μμ στην περιοχή al-Mina της Τρίπολης. Ο κος Khoury και η συνοδεία του δέχτηκε επίθεση από επτά γενειοφόρους άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να αρπάξουν τον κο Khoury από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Επίσημη δήλωση που δόθηκε το Σάββατο από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος της ‘Ανατολής’, αναφέρει ότι ο κος Khoury έχει παρατεταμένους τραυματισμούς στο κεφάλι και στο λαιμό που προκλήθηκαν κατά την επίθεση. Οι δολοφόνοι μαχαίρωσαν τον κο Khoury στο λαιμό αφού παρακολουθούσαν το αυτοκίνητό του. Όσοι χτυπήθηκαν κατά την επίθεση μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη και είναι ζωντανοί και καλά αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της ιστορίας, ένα μεγάλο κύμα στήριξης πλημμύρισε τη σελίδα του κου Khoury στο facebook, με μηνύματα από την Ελλάδα, Ρωσία, Σουηδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα και από τη Νότια Αφρική. Το Κόμμα της Ανατολής ιδρύθηκε το 2012, κερδίζοντας επίσημη αναγνώριση από το Υπουργείο Εσωτερικών του Λιβάνου στις 10 Νοεμβρίου. Το κόμμα ιδρύθηκε με την ελπίδα να σώσει την ιστορική ‘Ελληνο-Βυζαντινή’ ταυτότητα της κοινότητας των Ρωμιών. Με την ελπίδα ότι θα δυναμώσει την Ελληνο-Ορθόδοξη πολιτική παρουσία όχι μόνο στο Λίβανο αλλά ακόμα και στη Συρία και την Ιορδανία.

Στο Λίβανο κάθε εθνο-θρησκευτική κοινότητα έχει το δικό της πολιτικό κόμμα. Οι Μαρωνίτες, Σουννίτες, Σιίτες, Δρούζοι ακόμα και οι Αρμένιοι έχουν τα δικά τους κόμματα. Μέχρι την ίδρυση του Κόμματος της ‘Ανατολής’ η Ελληνο-Ορθόδοξη Κοινότητα (7% του συνολικού πληθυσμού) δεν είχε αντίστοιχη παρουσία. Γι’αυτό το λόγο η κοινότητα των Ρωμιών δεν είχε δική της, ενωμένη πολιτική φωνή. Οι ‘Ελληνες της Αντιόχειας έχουν το δικαίωμα για 22 θέσεις στη Βουλή του Λιβάνου, 14 για τους Ελληνο-Ορθόδοξους και 8 για τους Ελληνο-Καθολικούς.



επιμέλεια μετάφρασης: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Επιχείρηση Αντιόχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)