Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Στο μικροσκόπιο της εφορίας τα κρυφά εισοδήματα

Από κόσκινο τραπεζικές καταθέσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, σπίτια...
Στο μικροσκόπιο της εφορίας τα κρυφά εισοδήματαΠαραμονή Χριστουγέννων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπέγραψε την απόφαση με την οποία ενεργοποιούνται, πρακτικά από τις αρχές του έτους, οι περιβόητες έμμεσες τεχνικές ελέγχου των φορολογουμένων, ανοίγοντας τον δρόμο για κατάργηση των τεκμηρίων όπως τα ξέρουμε έως σήμεραΤέλος στα «μυστικά» από την Εφορία φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών με την καθιέρωση έμμεσων τεχνικών ελέγχου που θα αποκαλύπτουν κάθε ευρώ εισοδήματος, κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, το οποίο κρατήθηκε κρυφό και αφορολόγητο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».  Από τις αρχές του νέου έτους, από το κόσκινο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών θα περνούν τραπεζικές καταθέσεις, πληρωμές δανείων, πιστωτικές κάρτες, έσοδα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, ασφάλιστρα, αποζημιώσεις, δωρεές, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και γενικά κάθε στοιχείο εσόδων και δαπανών των φορολογουμένων.

Ολα τα παραπάνω θα αξιολογούνται προκειμένου να προκύψει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα  προηγούμενων ετών και αν αυτό διαφέρει από το δηλωθέν, τότε θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από τη φορολογική νομοθεσία.

Παραμονή Χριστουγέννων, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπέγραψε την απόφαση με την οποία ενεργοποιούνται, πρακτικά από τις αρχές του έτους, οι περιβόητες έμμεσες τεχνικές ελέγχου των φορολογουμένων, ανοίγοντας τον δρόμο για κατάργηση των τεκμηρίων όπως τα ξέρουμε έως σήμερα και για μετάβαση σε ένα σύστημα που θυμίζει περισσότερο τις πρακτικές της αμερικανικής φορολογικής αστυνομίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)