Σάββατο 14 Απριλίου 2012

«Να φύγουν όλοι από τη χώρα»


Αποκαλυπτική έρευνα για τους μετανάστες

Τρομάζουν, ενοχλούν και είναι υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας. Αυτή είναι η εικόνα για τους μετανάστες, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής», μετά την έναρξη των επιχειρήσεων-σκούπα στο κέντρο και την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία κέντρων κράτησης.

Οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό κοντά ή και πάνω από το 80%, έχουν αρνητική γνώμη για τους μετανάστες, νόμιμους και παράνομους. Αλλά, αν οι Έλληνες φαίνεται να ομονοούν για το πρόβλημα, 1 στους 3 παραμένει δύσπιστος για τις λύσεις που προτείνουν οι πολιτικοί.



Το 83,4% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σοβαρό το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας και το 79,3% αισθάνεται ότι κινδυνεύει, εξαιτίας τω περιστατικών βίας που συμβαίνουν καθημερινά.

Εκτός από την εγκληματικότητα, μεγάλη ανησυχία προκαλεί πλέον στους πολίτες και το υγειονομικό θέμα, με το 71,6% του δείγματος να θεωρεί απαραίτητη την καθιέρωση πιστοποιητικού υγείας για τους μετανάστες.

Επιπλέον, το 54,7% κρίνει αναγκαία την ίδρυση κέντρων φιλοξενίας-κράτησης για τους μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)