Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι Έλληνες αποκτούν γερμανικές συνήθειες


Άρθρο του Spiegel για τις αλλαγές στην καθημερινότητα των Ελλήνων

Σε άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegelαναφέρεται ότι οι Έλληνες, που τα τελευταία χρόνια κορόιδευαν τη γερμανική λιτότητα, πλέον βαδίζουν και οι ίδιοι στα βήματα των Γερμανών.

Όπως γράφει το περιοδικό, οι Έλληνες δείχνουν σημάδια μετάλλαξης και πλέον οι αγοραστικές τους συνήθειες μοιάζουν με αυτές των Γερμανών.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στην Ελλάδα έβλεπαν ως... ανέκδοτο την αγορά των Γερμανών που ήταν μια φέτα καρπούζι και τέσσερις ακριβώς ντομάτες! Αυτά όμως ίσχυαν προ της κρίσης. Πλέον στα νοικοκυριά τέσσερις ντομάτες έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα δύο κιλά ντομάτες, αφού στη δεύτερη περίπτωση οι περισσότερες κατέληγαν στα... σκουπίδια.



Όπως γράφει το Spiegel, το οποίο δημοσιεύει και μια φωτογραφία με έναν παπά που μετρά τα κέρματά του, η κατανάλωση έγινε η κύρια πηγή της αυτοεκτίμησης για τους Έλληνες, οι οποίοι ωθούμενοι από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου ακολούθησαν ένα συγκεκριμένο μοντέλο κατανάλωσης. Η τάση αυτή συνεχίστηκε με την εισροή των κονδυλίων της ΕΕ για τη συνοχή.

Πώς άλλαξαν οι καιροί; «Η κατανάλωση έπεσε από το βάθρο της λόγω της κρίσης και όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλαβαίνουν την αξία της γερμανικής λιτότητας. Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πάνω από οκτώ στους 10 Έλληνες έχουν περικόψει δαπάνες και στράφηκαν προς φθηνότερα προϊόντα. Οι ταβέρνες είναι άδειες το Σάββατο βράδυ, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ξύλα για θέρμανση, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν συρρικνωθεί δραματικά και καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια που έχουν αστρονομικές τιμές (6 ευρώ για ένα φλιτζάνι καφέ), προσφέρουν τώρα “happy hours”» γράφει το περιοδικό.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
τα Γερμανικά περιοδικά φαίνονται ότι είναι πρώτα στην προπαγάνδα. Ξεκίνησαν να λένε ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη δημιουργήθηκε από τους Έλληνες, επειδή κλέβουμε και είμαστε τεμπέληδες (φυσικά ήταν άξιο απορίας ποιο πολιτικό πρόσωπο μας διέσυρε διεθνώς;), δεν σκέφτηκαν όμως ότι στην Ευρώπη ξεκίνησαν με την Ιρλανδία, μετά Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία. Μέσα σε αυτές τις χώρες βρίσκονται και μέλη των G8, έτσι προσπαθούν να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα για αν επιβάλλουν την δικιά τους μοναρχία. Για να λυθούν λοιπόν όλα τα προβλήματα για αυτούς μία λύση υπάρχει:η Παγκόσμια Κυβέρνηση, είναι πλέον ξεκάθαρη η γραμμή τους. Άλλωστε η Ευρωπαϊκή ένωση χωρίστηκε στα αναπτυγμένα κράτη τα (Βόρεια) και τους υποανάπτυκτα (Νότια). Ας ξυπνήσουμε πια και ας αρνηθούμε την προπαγάνδα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)