Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στο BBC οι δύο γυναίκες που μήνυσαν τον Παπανδρέου

Στην υπόθεση που αποκάλυψε το newsbomb.gr για τη μάνα και την κόρη που μήνυσαν τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για εσχάτη προδοσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αναφέρεται το βρετανικό BBC.

Στο BBC οι δύο γυναίκες που μήνυσαν τον Παπανδρέου
«Είναι σπάνιο φαινόμενο πολίτες να προσπαθούν να πάνε την κυβέρνησή τους στα δικαστήρια, ακόμα περισσότερο δε για μια δυτική ευρωπαϊκή κυβέρνηση να σύρεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», σχολιάζει ο αρθρογράφος του BBC.
Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορείται ότι σε καιρό ειρήνης διαπράττει γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τα μέτρα σκληρά λιτότητας που υιοθετεί, γράφει το δημοσίευμα.

Πίσω από την υπόθεση βρίσκονται δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, οι ψυχολόγοι Όλγα και Τάνια Γεριτσίδου. Την προσπάθειά τους όμως υποστηρίζει μια ευρύτερη ομάδα, η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα σε ένα προάστιο της ελληνικής πρωτεύουσας. Το νεότερο μέλος της ομάδας είναι 19 ετών και το μεγαλύτερο 50.
mana-kori-araxni
«Δεν είναι εξτρεμιστές, είναι καθημερινοί Έλληνες που ανήκουν στη μεσαία τάξη, δάσκαλοι, δικηγόροι, ψυχοθεραπευτές. Είναι αυτοί που πλήττονται σκληρά από τις περικοπές της ελληνικής κυβέρνησης και οι οποίοι τώρα διεκδικούν την τελευταία τους ελπίδα με ένα ανορθόδοξο τρόπο», σημειώνει ο αρθρογράφος.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το BBC στην αύξηση των αυτοκτονιών και των εγκληματικών πράξεων στην Ελλάδα, ενώ σημειώνει ότι πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν, για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», δηλώνει ηΌλγα Γεριτσίδου στο BBC. «Μπορούμε να αποδείξουμε ότι (οι υπαίτιοι) γνώριζαν την έκταση και τη σοβαρότητα της κατάστασης και ενήργησαν αντίθετα από όλες τις υπάρχουσες λύσεις», συμπληρώνει η Τάνια Γεριτσίδου.
Διαβάστε ξανά την πρωτοβουλία της Όλγας και Τάνιας Γεριτσίδου, όπως πρώτο τοnewsbomb.gr έφερε στη δημοσιότητα:

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
που είναι οι Έλληνες ενωμένοι; που βρίσκονται οι "άντρες"; ποιοι είναι έτοιμη να παλέψουν; που πήγε η ελπίδα; Κλείστε επιτέλους τις τηλεοράσεις; Σταματήστε την προπαγάνδα τους; Είμαστε Έλληνες και θα αντισταθούμε, θα πολεμήσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος μας για την ελευθερία και θα φωνάξουμε δυνατά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ. Πλέον δεν υπάρχει μέση οδός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)