Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

«Αντί να τρώω από τα σκουπίδια γυρίζω στην πατρίδα μου»

Πληθαίνουν διαρκώς οι αιτήσεις των μεταναστών για επιστροφή στη χώρα τους

«Περπατούσα επί ώρες. Τα πόδια μου δεν τα ένιωθα από τον πόνο και την κούραση, και όμως δεν σταματούσα να ονειρεύομαι τη ζωή μου στην Ελλάδα. Τελικά κατέληξα να ψάχνω στα σκουπίδια για φαγητό. Γι'αυτό και αποφάσισαν να γυρίσω στην πατρίδα μου. Εκεί πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».

Αυτή τη μαρτυρία του  Αχμέντ που κρατά σφιχτά το εισιτήριο της επιστροφής για το Μαρόκο δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής. Και δεν είναι ο μοναδικός που επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες το διάστημα αυτό στέκονται στην ουρά στα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην Ελλάδα προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο κοινοτικό πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού.



Σε σχέση με πέρσι, αναφέρει η εφημερίδα, ο αριθμός των αιτήσεων έχει αυξηθεί κατά 50% και ήδη έχει ξεπεράσει τις 5.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, φέτος μόνο τους δύο πρώτους μήνες του έτους, 1.200 μετανάστες από τη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν εγκατέλειψαν την Ελλάδα.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής του Οργανισμού, Δ.Εσδράς, η τάση φυγής των μεταναστών από την Ελλάδα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη θέσεων εργασίας και τη φτώχεια. Οι αλλοδαποί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν, όπως πίστευαν όταν περνούσαν τα σύνορα, ούτε καν την καθημερινή τους τροφή πλέον, σημειώνει.
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)