Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Έρχεται «καταιγίδα» νέων μέτρων


Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας

Οι διπλές συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβέρνησης , με το νέο κύμα μέτρων του Ιουνίου που έχει ζητήσει η τρόικα, στο πλαίσιο εφαρμογής του δεύτερου μνημονίου.

Το νέο κύμα, ύψους 11,7 δισ. ευρώ , θα εξαπολυθεί τον Ιούνιο και περιλαμβάνει περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση των προνοιακών παροχών, και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι κρατικές δαπάνες που προτείνονται για δραστική περιστολή «φωτογραφίζονται» στην έκθεση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), η οποία συντάχθηκε κατ’ εντολήν της κυβέρνησης και αναμένεται να αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, μέσα στην εβδομάδα.

Το ΚΕΠΕ καταγράφει τις πιθανές εστίες νέων περικοπών με στόχο να εξοικονομηθούν δαπάνες ύψους 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014. 

Στο προσχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Οικονομικών, γίνεται αναφορά σε εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ από περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, 1% του ΑΕΠ από τη διοικητική μεταρρύθμιση και 3% του ΑΕΠ από τη Γενική Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακόμη και αν δοθεί παράταση ενός ακόμη χρόνου στην προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας, όπως αφήνεται να διαφανεί από τις Βρυξέλλες, η συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων δεν πρόκειται να αλλάξει.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
ακόμα και πριν τις εκλογές η Τρόικα και τα ΜΜΕ μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα, για  νέους φόρους για μια νέα φοροεισπρακτική πολιτική χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ποιο κόμμα θα αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας μας. Διαβιβάζουν το μήνυμα τους ότι αυτοί μας εξουσιάζουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά. Όλα αυτά γιατί ; Για να μας δανείσουν χρεώνοντας μας με μεγαλύτερο  και υπέρογκο επιτόκιο (το ονομάζουν πακέτο στήριξης) όπου αυτά τα χρήματα θα καλύψουν τα προηγούμενα δάνεια.  Έτσι με τον συνεχιζόμενο δανεισμό μας κυβερνούν την Ελλάδα αλλά επίσης τα δανεικά τους γυρνάνε ξανά στις τσέπες τους κερδίζοντας από τους τόκους, με αυτή την λογική δεν θα ανεξαρτητοποιηθούμε ποτέ, θα είμαστε έρμαια των δανειστών μας. Ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του με την σκληρή πολιτική  του όπου δεν είναι φαινόμενο μόνο στην χώρα μας αλλά σε διεθνές επίπεδο. Η ανεργία και η πολιτική λιτότητας έγινε κατεστημένο σε όλες τις χώρες κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους εξαλείφοντας την μεσαία τάξη. 
Ας αναρωτηθούμε τώρα ότι ζώντας σε αυτό το σύστημα τι μας προσφέρει εκτός από το να του προσφέρουμε εμείς, ουσιαστικά τίποτα ακόμα και η διασφάλιση των συνόρων μας είναι αμφισβητούμενη μια που ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας μας υπηρετεί την πατρίδα χάνοντας χρόνο από την ζωή του αλλά και στο παρελθόν είδαμε εμπράκτως με τα Ιμια την ανικανότητα διαχείρισης κρίσεως. 
Που καταλήγουμε με όλα αυτά;ότι γεννιόμαστε δούλοι σε ένα σύστημα που εκτός από το να μας ελέγχει επιδιώκει να μας ξεζουμίζει με φόρους χωρίς να προσφέρει τίποτα για εμάς. Νομίζουμε ότι έφτασε ο καιρός να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας περί κράτους πρόνοιας και δικαίου και να απαιτήσουμε όσα αυτό ήταν και είναι υποχρεωμένο να μας δίνει, το κράτος έχει και υποχρεώσεις ας μην το ξεχνάμε αυτό, ας γνωρίσουμε τα δικαιώματα μας, διαβάστε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της Ελλάδας:    http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/10/blog-post_8626.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)