Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Να δεις τι σου ’χω για μετά...

Να δεις τι σου ’χω για μετά
Οι δύο εκπρόσωποι του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ζητούν αυτοδυναμία για να εφαρμόσουν πολιτικές αναπτυξιακές. Και για μία ακόμη φορά, ψεύδονται ασύστολα. 


Αν μπορούσαν να εφαρμόσουν τέτοιες πολιτικές, θα το είχαν κάνει την προηγούμενη δεκαετία, όταν τα κόμματά τους κυβέρνησαν εναλλάξ και οι συνθήκες στην οικονομία ήταν διαφορετικές. Ομως, είναι ανίκανοι και οι δύο για να εφαρμόσουν τέτοιες πολιτικές. Μόνο τα χρέη που έχουν τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι αποκαλυπτικά της ικανότητας των υποψηφίων πρωθυπουργών και των συνεργατών τους. Επιπλέον, δεν μπορούν. Εκείνο που κρύβουν από τους πολίτες είναι πως η νέα δανειακή σύμβαση δεν τους επιτρέπει να εφαρμόσουν πολιτικες ανάπτυξης.


Επιπλέον, όταν ισχυρίζονται ότι δε θα μπουν νέοι φόροι, λενε αλήθεια. Οι φόροι που θα επιβληθούν έχουν ήδη συμφωνηθεί και από τους δύο, με την τρόικα, αλλά θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές. Οταν η μόνη αντίδραση των πολιτών θα είναι να δοκιμάζουν την ποιότητα των δακρυγόνων, να αρρωσταίνουν και να μην έχουν την δυνατότητα περίθαλψης, να χάνουν τα σπίτια τους επειδή χωρίς δουλειά δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων, να βαφτίζονται φοροφυγάδες και να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάσχεσης με χρέος 301 ευρώ στην εφορία, να προσπαθούν να επιβιώσουν χάρη στην φιλάνθρωπη βοήθεια συγγενών και φίλων, μέχρι να εξαντληθεί και αυτή.
Τότε, θα ξανακούμε την περίφημη ηλιθιότητα περί της Δημοκρατίας στην οποία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και αν δεν το πιστεύουμε, α μας στέλνουν να ρωτήσουμε όσους δεν άντεξαν την πίεση και διάλεξαν την αυτοχειρία.
Τελικά, η πλάτη του Βενιζέλου, στην οποία πήρε όλη την χώρα, είναι το μεγαλύτερο κλαρκ στην αγορά.

ΠΗΓΗ
Πηγή: Να δεις τι σου ’χω για μετά - RAMNOUSIA
Το είδαμε: http://pnemorem1.blogspot.com/2012/04/blog-post_4130.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)