Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Το ΔΝΤ προειδοποιεί πως η μακροημέρευση βλάπτει σοβαρά τα ασφαλιστικά ταμεία!!! ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΤΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ"

lagardb

Νέες ριζικές ανατροπές στις συντάξεις προβλέπει το ΔΝΤ στην έκθεσή του Global Financial Stability Report μέρος της οποίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Κρούει τον κώδωνα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή συντάξεων στο μέλλον.
Η έκθεση δεν αφορά ειδικά στην Ελλάδα, αλλά φωτογραφίζει κράτη σαν και αυτή, αναφέροντας ότι όσες χώρες έχουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα και μεγάλο κόστος συντάξεων πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί οι τριγμοί θα είναι μεγαλύτεροι (σημ. και τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο τέτοιων προτάσεων για παρεμβάσεις με κορυφή το εργασιακό και το δημοσιονομικό μοντέλο του μνημονίου).


Το πρόβλημα σύμφωνα με το ΔΝΤ εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγάλο και συνδέεται με την αύξηση του προσδόκιμου διαβίωσης. Μάλιστα υπολογίζει και τους... κινδύνους από την απότομη μεγάλη αύξηση της μακροζωίας (πχ ως αποτέλεσμα μίας απρόβλεπτης ιατρικής επανάστασης).


Εκτιμάται ότι για κράτη με αδύναμα δημοσιονομικά και ελλείμματα το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο, και τα μέτρα πρέπει έγκαιρα να ληφθούν διότι θα χρειαστούν χρόνια για να αποδώσουν καρπούς.
Υπολογίζει ότι εάν ο καθένας ζει τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι τώρα αναμένεται, θα αυξηθεί κατά 50% το κόστος γήρανσης. Αυτό στις ανεπτυγμένες οικονομίας μεταφράζεται αύξηση των πρόσθετων δαπανών διαβίωσης κατά 50% του ΑΕΠ σε τιμές του 2010, ή σε δεκάδες τρις δολάρια. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του δημοσίου χρέους πάνω από 50% του ΑΕΠ.


Απειλείται έτσι να «υπονομευθεί η διατηρησιμότητα των δημόσιων οικονομικών κατά τα προσεχή έτη και δεκαετίες, περιπλέκοντας τις μακροπρόθεσμες προσπάθειες εξυγίανσης για την αντιμετώπιση των σημερινών δημοσιονομικών προβλημάτων».


dailynews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)