Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

H Γερμανία εκδίδει 30ετές ομόλογο με μηδενικό επιτόκιο, δηλ. δανείζεται τζάμπα

Image result for Γερμανία
Την ώρα που η Ελλάδα αλλά και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής περιφέρειας βουλιάζουν στα χρέη υπό το βάρος υψηλών επιτοκίων και διάφορων χρηματιστηριακών χειραγωγήσεων σε βάρος τους, η Γερμανία μαζεύει το παγκόσμιο χρήμα εκδίδοντας ομόλογα με μηδενικό επιτόκιο, δανείζεται δηλ. τζάμπα. Αφού της χαρίστηκαν τα τεράστια χρέη από το αιματοκύλισμα της υφηλίου σε δύο παγκόσμιους πολέμους το 1953 με τη συμφωνία του Λονδίνου, η Γερμανία ορθοπόδησε και σήμερα, έχει καταλάβει την Ευρώπη όχι με τανκς αλλά
με την οικονομική της επικυριαρχία και το ευρώ. Και μπορεί πλέον να δανείζεται χωρίς επιτόκιο, αφού έχει αναδειχτεί σε κυρίαρχη οικονομική και πολιτική δύναμη, με συνέπεια να θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τις καταθέσεις, σε μια περίοδο που πολλοί μιλούν για επερχόμενη νέα οικονομική κρίση.
Στην έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας με κουπόνι 0% προχωρά για πρώτη φορά η Γερμανία την Τετάρτη 21 Αυγούστου.Στο παρελθόν το γερμανικό δημόσιο έχει προχωρήσει στην έκδοση 10ετών ομολόγων με μηδενικό κουπόνι, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων του Ιουλίου κατά τη διάρκεια του ράλι στην αγορά ομολόγων διεθνώς, σύμφωνα με το Bloomberg.
H έκδοση του 30ετούς ομολόγου θα δοκιμάσει τη ζήτηση για τα γερμανικά ομόλογα, τα οποία θεωρούνται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, την ώρα που η καμπύλη αποδόσεων βρίσκεται σε αρνητική περιοχή.Θα ακολουθήσει μπαράζ εκδόσεων, καθώς το γερμανικό δημόσιο θα εκδόσει 2ετείς τίτλους ύψους 5 δισ. ευρώ στις 27 Αυγούστου, 10ετών ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ στις 28 Αυγούστου και 5ετών ομολόγων ύψους 4 δισ. ευρώ στις 4 Σεπτεμβρίου.

odosdrachmis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)