Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Γνωρίζετε ότι μόλις το ζευγάρι παντρευτεί από το γάμο, κιόλας ο διάβολος θέλει να τους χωρίσει

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπαιδινός

Γνωρίζετε ότι μόλις το ζευγάρι παντρευτεί από το γάμο, κιόλας ο διάβολος θέλει να τους χωρίσει. Ως εκ τούτου, αργά ή γρήγορα, τότε μεταξύ των συζύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν αυτήν την πραγματικότητα, αρχίζει η μάχη. 


Και, αν και στην αρχή όλα πήγαν ομαλά, «σαν ρολόι,» και η αγάπη ενώνει δύο

ανθρώπους τελικά αρχίζουν οι διαφωνίες, και οι διαμάχες, «Δεν με αγαπάς », «δεν είσαι σωστός για μένα », «έχουμε διαφορετικούς χαρακτήρες,» ... Τι συνέβη μετά από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια μιας ευτυχισμένης παντρεμένης ζωής; Έτσι το πήραν και ξαφνικά σταμάτησαν να αγαπούν ο ένας τον άλλον; Δεν είναι για την αγάπη που παντρεύτηκαν; Όλα αυτά είναι πνευματικός πόλεμος, ένας αόρατος πνευματικός πόλεμος.

Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπαιδινός


yiorgosthalassis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)