Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Δεν είναι πια θεωρία συνωμοσίας- Μας το λένε στα ίσια



Άξιος της μοίρας του όποιος συνεχίζει να δίνει στην CIA/facebook το δικαίωμα να τον παρακολουθεί 
Μέχρι και πριν λίγο καιρό, η πιθανότητα να ακούει το Facebook τις ηχογραφήσεις των χρηστών του, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν, θεωρούταν κάτι το…γραφικό.

Πλέον, το ίδιο το Facebook, ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ, ότι αυτό γινότανε και μάλιστα όπως το Bloomberg μεταδίδει, ο τεχνολογικός κολοσσός προσέλαβε υπαλλήλους, ειδικά για να ακούνε τις ηχητικές συνομιλίες εκατομμυρίων χρηστών που λάμβαναν χώρα στο πασίγνωστο
Messenger του Facebook. Έτσι, το Facebook έγινε η τέταρτη μεγάλη εταιρεία που αποδείχθηκε πως «κατασκόπευε» τις ηχογραφήσεις των χρηστών του χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την Apple και τη Google, (υποτίθεται) πως και το Facebook, τερμάτισε τις λεγόμενες ανθρώπινες αξιολογήσεις των ηχητικών μηνυμάτων που αντάλλαζαν οι χρήστες των πλατφόρμων τους. Λέμε υποτίθεται, διότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από τις «κλειστές πόρτες».

Το σίγουρο είναι πως όλες οι μεγάλες εταιρίες του χώρου της τεχνολογίας, έχουν «πιαστεί» να παραβιάζουν κατ’επανάληψη την ιδιωτικότητα των χρηστών, η οποία φυσικά αποτελεί τουλάχιστον ένα ανέκδοτο.

Αυτό διότι αν κανείς διαβάσει τους όρους χρήσης πριν εγγραφεί στις δημοφιλείς αυτές πλατφόρμες των τεχνολογικών κολοσσών, θα διαπιστώσει πως με την είσοδό του σε αυτές, χάνει την ιδιωτικότητά του.

Όλη του η αλληλεπίδραση με την ιστοσελίδα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο που ανεβάζει, τα όσα γράφει, όλες οι ηχογραφήσεις που κάνει και στέλνει, ανήκουν στην εκάστοτε πλατφόρμα και όχι στον ίδιο.

Συνετό επομένως θα ήταν κάποιος να αποφεύγει να χρησιμοποιεί τις εν λόγω πλατφόρμες, είτε αν το κάνει, να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο και να είναι πολύ προσεκτικός για το τι δημοσιεύει.

Οι περισσότεροι εθελοτυφλούν και δεν θέλουν να σκέφτονται τους κινδύνους, αλλά μόνο τα «καλά» του πράγματος. Δυστυχώς έτσι βρέθηκαν πολλοί προ-εκπλήξεως, τότε όμως ήταν αργά!
 
πηγή 

yiorgosthalassis.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)