Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση-απάντηση στις Παμμακεδονικές Ενώσεις από τις ΕΝ.Ε.Δ.



«Ως Παμμακεδονικές Ενώσεις, θέλουμε να αξιοποιήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας της 4ης Σεπτεμβρίου 2019 στην «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών» που αναφέρονται στην δυνατότητα και την ανάγκη ακύρωσης της «Συμφωνίας των Πρεσπών». 
Για αυτό, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, για να μην εμπλακούμε στις πορείες, που συνήθως προγραμματίζουν πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικοί φορείς και συλλογικότητες, από νωρίς το απόγευμα θα είμαστε στην κύρια είσοδο της «Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» (στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Λεωφόρου Στρατού) ενημερώνοντας τον κόσμο και αποφεύγοντας οποιαδήποτε ανάμειξη σε τυχόν επεισόδια ή προβοκάτσιες.»
Νίνα Γκατζούλη
Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την ανακοίνωση των Παμμακεδονικών Ενώσεων για τον τρόπο διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 στην ΔΕΘ.
Αναλύοντας λοιπόν την ανακοίνωση προκύπτουν τα εξής σχόλια- ερωτήματα:

Α) Γιατί δεν χρειάζονται φέτος οι μεγάλες συγκεντρώσεις για την Μακεδονία ;
Άλλαξε κάτι από πέρσι μέχρι φέτος σε σχέση με την προδοτική Συμφωνία;
Μήπως με τη φετινή σας ανακοίνωση άθελά σας απαξιώνετε τις πρωτοφανείς μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και την απίστευτα μαζική συμπαράσταση του Ελληνικού λαού που σημάδεψαν την περσινή χρονιά;


Β) Η μοναδική δικαιολογία που προβάλλεται για να μην διοργανώσετε φέτος
κάποια αντίστοιχη διαμαρτυρία, είναι για να μην εμπλακείτε σε τυχόν "επεισόδια ή προβοκάτσιες"
Μα αν διοργανώσετε εσείς μια ειρηνική συγκέντρωση στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης γιατί να σας κατηγορήσουν αν σε άλλο χώρο προκληθούν επεισόδια ενδεχομένως από άσχετους με το θέμα της Μακεδονίας διαδηλωτές κάπου αλλού κοντά στην ΔΕΘ; 
Τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πήραν μέρος στα μεγάλα συλλαλητήρια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, οι χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν στο Πισοδέρι, θυμούνται πολύ καλά ΠΟΙΟΣ πετούσε ανεξέλεγκτα και για ώρες δακρυγόνα και βαριά χημικά, αδιαφορώντας αν κινδύνευαν ιερωμένοι και γυναικόπαιδα, αν κινδύνευε να ποδοπατηθεί κόσμος. 
Αν έχει πάψει να υπάρχει κράτος δικαίου και δεν επιτρέπεται ούτε και με αυτή την κυβέρνηση να συγκεντρώνονται οι Έλληνες η αστυνομία θα έχει την ευκαιρία να δείξει ποιες πολιτικές εντολές έχει λάβει. 
Σε κάθε περίπτωση όμως, εσείς ως Παμμακεδονικές Ενώσεις οφείλετε να κάνετε το χρέος σας, όπως το κάνατε και με την προηγούμενη κυβέρνηση.


Γ) Γιατί ωθείτε τον Ελληνικό Λαό στην εθνική αδράνεια, λέγοντας του λίγο ή πολύ ότι υπόθεση του θέματος της συμφωνίας των Πρεσπών πρέπει να περιοριστεί σε δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και να μην συνεχίζει να διαδηλώνει για τα εθνικά μας δίκαια;
Γιατί δεν περιοριστήκατε και πέρσι σε ομιλίες ενημερωτικού χαρακτήρα; 
Νομίζετε ότι η διατήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι θέμα ενημέρωσης; Ή υποταγής;
Και τι νομίζετε ότι πιστεύει ο Ελληνικός λαός;


Δ) Τι θα γίνει εάν η αστυνομία σας απαγορέψει την προσέγγιση στην ΔΕΘ για να έρθει και να αποχωρήσει ο πρωθυπουργός χωρίς να καταγραφούν αντιδράσεις, χωρίς να καταγραφεί η βούληση του Ελληνικού λαού ΕΝΑΝΤΙΑ στην συνεχιζόμενη προδοσία της Μακεδονίας μας; 
Μήπως τελικά αυτός είναι ο στόχος που όλοι επιδιώκουν; 
Να ξεχαστεί σιγά σιγά το θέμα; Να πέσουν οι τόνοι;
Μπορεί να επηρεάζουν οι προσωπικές κομματικές προτιμήσεις το χρέος απέναντι στην προδοσία 3000 χρόνων Ελληνικής ιστορίας;


Ε) Και επειδή δεν μας αρέσει μόνο να κρίνουμε αλλά και να προτείνουμε :
Γιατί δεν γίνεται συνδυασμός δράσεων για να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα;
Δηλαδή και ενημερωτική ομιλία και ενημέρωση μέσω φυλλαδίου όχι μόνον την ημέρα των εγκαινίων αλλά καθ΄όλη την διάρκεια της ΔΕΘ αλλά και μεγάλη ενωτική και ειρηνική συγκέντρωση στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, ώστε να ενεργοποιηθεί και να συμμετέχει και πάλι μαζικά ο Ελληνικός Λαός σε ένα τόσο φλέγον εθνικό ζήτημα;


Κύριοι-ες των Παμμακεδονικών Ενώσεων.
Εμείς που πρόσφατα παραμερίσαμε τους εγωισμούς και τις πρωτοκαθεδρίες και ενωθήκαμε για να αποτελέσουμε τις Ενωμένες Ελληνορθόδοξες Δυνάμεις (νόμιμα σωματεία και ομάδες πολιτών) δίνουμε -όπως και εσείς και άλλοι πολλοί- τον Αγώνα για τα εθνικά μας θέματα και για τα ιδανικά της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας, εδώ και χρόνια, με πολύ προσωπικό κόστος. 
Εμείς στις 7 Σεπτεμβρίου, θα είμαστε εκεί που επιτάσσει το εθνικό μας καθήκον.
Για να δείξουμε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν υποτάχθηκαν, που δεν έσκυψαν το κεφάλι στις επιταγές γεωπολιτικών συμφερόντων και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 
Ελπίζουμε να σταθείτε άξιοι των περιστάσεων, ελπίζουμε να διαλύσετε τους συνειρμούς που εύλογα δημιουργούνται και να ενεργοποιήσετε και πάλι τον Ελληνικό Λαό γιατί η Ιστορία θα μας κρίνει όλους, όχι μόνο για αυτά που κάναμε αλλά και για αυτά που-εσκεμμένα ή μη- δεν κάνουμε.

Ας ενωθούμε ως μια ψυχή κρατώντας και πάλι τη γαλανόλευκη στο χέρι για να φωνάξουμε:
Όχι στην Προδοτική Συμφωνία
Η Μακεδονία ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική.

Με εκτίμηση ΕΝ.Ε.Δ.
Ενωμένες Ελληνορθόδοξες Δυνάμεις.

Την ΕΝ.Ε.Δ. αποτελούν τα νόμιμα σωματεία:
Ιερός Λόχος 2012
Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Μονάχου-Βαυαρίας
Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας

και οι ομάδες πολιτών:
Ένωση Ελλήνων Πολιτών Κάστρο Σερρών
Μακεδόνες Μαχητές

ierosloxos2012.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)