Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Το μόνιμο σύνδρομο έλλειψης Ελληνικών λεμονιών στην χώρα μας τους μήνες αυτούς

.
Το κενό δεν το καλύπτουν τα υποκατάστατα λεμονιών, τα εισαγόμενα λεμόνια Αργεντινής.
Μοιάζουν οπτικά με τα γνωστά μας λεμόνια, αλλά δεν έχουν το αποτέλεσμα των Ελληνικών λεμονιών.
Αυτό που επέρχεται είναι η αλλαγή διατροφικών συνθηκών, με την ανοχή της πρώην και της νυν κυβέρνησης.
Δεν είμαστε δα και κατενθουσιασμένοι από την αποτελεσματικότητά τους στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, για την συσκευασία διακίνησης δε αυτών των λεμονιών Αργεντινής υπάρχουν αρνητικές καταχωρήσεις σχετικές με επικινδυνότητα και να μην χρησιμοποιείται η φλούδα, ε αν είναι δυνατόν !!.
Η δαπάνη για την εισαγωγή τους, αποτελεί και αυτό μία επιβάρυνση στον καταναλωτή, εκτός από την στέρηση ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ του Ελληνικού λεμονιού και την απώλεια του αγροτικού εισοδήματος.
Αν γίνονται εξαγωγές τα Ελληνικά με στρεβλώσεις της αγοράς, ε να η Ρόδος αρμόδιοι της  κυβέρνησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Θεωρούμε ότι, δεν είναι όλα στον αυτόματο πιλότο, η απουσία δηλαδή αντίστοιχης μέριμνας, για την επάρκεια σε αυτήν την αγροτική παραγωγή.
Διάφορες απόψεις, όπως δεν κάνανε εφέτος οι λεμονιές και άλλα τέτοια των μπακάληδων, δεν καλύπτουν την επίσημη θέση της πρώην αλλά και την νυν κυβέρνησης.
Δενδρύλλια Λεμονιάς πολύφορης διατίθενται παντού.
100.000 τόνου ήταν η παραγωγή το 2004 και με τους διαδοχικούς παγετούς έπεσε στις 40.000 τόνου.
Αποκατάσταση δεν έγινε. Το οιονεί  θέμα της κυβέρνησης θα είναι πάντα οι τράπεζες.
Εδώ είναι που οι κυβερνήσεις ασχολούνται συνέχεια με του Βρυξελιώτες, και εδώ μέσα τα έχουν αφήσει όλα στην τύχη τους.
Στην δε άποψη : Οι έλληνες λεμονοπαραγωγοί τα πουλούν ακριβότερα, εμείς λέμε, ε και, σιγά τα λάχανα κύριε μπακάλη. 50 λεπτά δίνεις με κόστος 40 λεπτά στον παραγωγό, Να έχεις μικρότερο κέρδος και να τα φέρεις στα ίσα. ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ.
Τεράστιους πάγκους με άπειρα γεωργικά προϊόντα παντού, και σας μάρανε πως τα Ελληνικά λεμόνια θα είναι ακριβότερα από της Αργεντινής.
Εδώ βέβαια δεν θα συνεχίσουμε τον διάλογο του παραλόγου, με τους ευρωφονιάδες εμπόρους.
Δεν γίνεται δεκτό, ότι δεν είναι διαχειρίσιμη και επιτεύξιμη η διαδικασία παραγωγής σε ετήσια βάση, όλους τους μήνες του χρόνου η παραγωγή Ελληνικών λεμονιών.
Είναι κυβερνητική υπόθεση η μέριμνα για την ύπαρξη Ελληνικών λεμονιών όλο τον χρόνο.
Όσον αφορά την διατροφική χρησιμότητα του Ελληνικού λεμονιού, στην υγεία του καταναλωτή, σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι είναι απίστευτα μεγάλη.
Εκτός από τα έντονα παράπονά μας, για την έλλειψη κυβερνητικής μέριμνας, για την αποτελεσματική υποστήριξη της παραγωγής και ύπαρξης σε ετήσια βάση Ελληνικού λεμονιού, υποδεικνύουμε σε όλους τους καταναλωτές την συχνή κατανάλωση Ελληνικού λεμονιού στα φαγητά μας, καθώς και με στύψιμο ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, κάνει πολύ καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)