Κυριακή 14 Απριλίου 2019

«Κώδικα ηθικής» για την τεχνητή νοημοσύνη από την Κομισιόν

Σχόλιο από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
σε συνέχεια του προηγούμενου δημοσιεύματος σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Ε.Ε. θέτει πλέον κανόνες ελέγχου αυτής της τεχνολογίας. Ουσιαστικά μιλάμε για κώδικα ηθικής, επειδή πλέον δεν μπορεί να ελεγχθεί η εφαρμογή αυτής της επικίνδυνης τεχνολογίας. 
Αναρωτιόμαστε όταν αυτή η Τεχνητή Νοημοσύνη προσαρμόζεται σε στρατιωτικές εφαρμογές, σε απόρρητα οπλικά συστήματα πως θα ελεγχθεί αν είναι ηθικό ή ανήθικο; 


 «Κώδικα ηθικής» για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενεργοποίησης μηχανισμών ανάληψης ευθύνης, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκμετάλλευσης της τεχνητής νοημοσύνης για λάθος σκοπούς. 
 Στο πλαίσιο των νέων κατευθυντηρίων γραμμών ηθικής που παρουσίασε η Κομισιόν, τα projects τεχνητής νοημοσύνης πρέπει να διέπονται από διαφάνεια,
να εποπτεύονται από ανθρώπινο παράγοντα και να διέπονται από ασφαλείς και αξιόπιστους αλγορίθμους. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπόκεινται από τους κανονισμούς περί προστασίας δεδομένων και προσωπικού απορρήτου. 
 Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει κάποιες απαντήσεις στα ηθικά διλήμματα που εγείρει η τεχνητή νοημοσύνη και στα ερωτήματα για το πόσο αυστηρή θα πρέπει να είναι η γραμμή που θα χαράξουν οι ρυθμιστικές αρχές, χωρίς τον κίνδυνο να «πνίξουν» την καινοτομία. «Η ηθική διάσταση της τεχνητής νοημοσύνης δεν αποτελεί χαρακτηριστικό πολυτέλειας ή κάτι πρόσθετο. Μόνο με την εμπιστοσύνη θα μπορέσει η κοινωνία μας να επωφεληθεί από τις νέες τεχνολογίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή τουο Ευρωπαίος επίτροπος ψηφιακής αγοράς, Άντρους Άνσιπ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)