Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΙΝΚΑ Κρήτης για το Πάσχα 2019


ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ 670 17.04.2019
Πάσχα 2019 την Κυριακή 29 Απριλίου 2019
Από τις 13 Απριλίου 2019 όλοι οι κρεατέμποροι σε όλη την Ελλάδα αρχίζουν τις προμήθειες και γεμίζουν τις αποθήκες ισόγειες και υπόγειες και τα ψυγεία με κρέατα και συκωταριές κατεψυγμένα και εισαγωγής και ντόπια τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών κρέατος το Πάσχα την 29.4.2019
Είναι φυσικό ότι τόσο μεγάλη ζήτηση και κατανάλωση σε 4 μέρες μόνο, από Μ. Πέμπτη μέχρι Μ. Σάββατο, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με τις συνήθεις ποσότητες που κινούνται σε καθημερινές περιόδους και για αυτό οι εμπόροι φροντίζουν να έχουν τα ανάλογα αποθέματα για αυτές τις 4 μέρες.
Όμως, τα αποθηκευμένα αυτά κρέατα, θα διατεθούν ως φρέσκα όπως θα δούμε γεμάτες πινακίδες ΄΄ντόπιο νωπό΄΄, και στην τιμή του ΄΄ντόπιο νωπό΄΄.
Μπορεί να έχουμε την απάντηση: έλα τώρα ίδια τιμή έχει ντόπιο και άλλων
χωρών Ε.Ε.. Μπορεί να συμφωνήσουμε σε αυτό, αλλά δεν συμφωνούμε άλλο να γράφει η πινακίδα και άλλο να είναι.
Στις κρεαταγορές και σε όλα τα κρεοπωλεία ζητούμε να υπάρχει απαραιτήτως η μια ενιαία πινακίδα με όλες τις κατηγορίες κρέατος – τιμοκατάλογος είδος τιμή.
Ζητούμε οι ζυγαριές να βγάζουν αυτοκόλλητο με βάρος τιμή και είδος όπως αυτές στα SM.
Ζητούμε στις κεντρικές κρεαταγορές όλων των πόλεων να υπάρχει η εξωτερική ζυγαριά του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο αρμόδιος υπάλληλός του εκεί.
Ζητούμε να μην υπάρχουν ΄΄έξυπνες΄΄ μεμονωμένες ταμπέλες στα τσιγκέλια όπως ΄΄Αρνιά Ντόπια Φρέσκα Συκωταριά 4 €΄΄  όπου, το 4 € πηγαίνει δήθεν στα Αρνιά, ενώ στο ταμείο πηγαίνει στην συκωταριά.
Ζητούμε οι Κεντρικές Κρεαταγορές, όπως και οι Ψαραγορές,  να κλείνουν στις 4 το απόγευμα και εφ όσον κριθεί απαραίτητο να υπάρχει ένα κατάστημα διημερεύον. Τούτο διότι:
Ενώ δεν υπάρχει παρά ελάχιστη κίνηση μετά τις 4, κανένα κατάστημα δεν αποφασίζει να κλείσει πριν τις 6 η τις 7 το βράδυ.
Ενώ δεν έχουν εισπράξεις μετά τις 4, δαπανούν για να είναι ανοικτά και επιβαρύνουν ανάλογα τις τιμές.
Ζητούμε οι ποδιές των χασάπηδων να έχουν ανθεκτική ΄΄εναλλασόμενη΄΄ χάρτινη προεπιφάνεια.
Σημ. Ο πελάτης καταναλωτής, δεν πρέπει να υποχρεώνεται στην ακαθάριστη και ακαθόριστη εικόνα, παντού αίματα.
Επειδή ξυπνάνε στις 3,30 το πρωί και ανοίγουν τα μαγαζιά τους στις 5,30, δεν έχουν κανονικό ωρορυθμό  ζωής με τα παρεπόμενα και στην αναλογική επαγγελματική τους συμπεριφορά.
Ζητούμε οι χώροι των Κεντρικών Αγορών να είναι καθαροί και όχι να πλένονται μια φορά το βράδυ, και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας που τεμαχίζεται και πωλείται κρέας ακατάπαυστα με καταγής γεμάτο αποκόμματα και αίματα, να διέρχεται με απορροφητική συσκευή και όχι με σκούπα η δημοτική καθαριότητα ανά ώρα και να είναι όλα λαμπίκος.
Ζητούμε αυτά να γίνουν τώρα πριν το ΠΑΣΧΑ για να έχουμε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

1 σχόλιο:

  1. Το Πασχα ειναι την Κυριακη 28 Απριλίου κι όχι 29....
    Καπου μπερδευτηκαν...
    Κατα τα λοιπα τα λεει μια χαρα το δελτίο τυπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)