Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Διωγμός καθολικών Χριστιανών στη Σρι Λάνκα.

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα: 156 οι νεκροί από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων.

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα: 156 οι νεκροί από το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων (pics+vid)Σε λουτρό αίματος εξελίχθηκε το Πάσχα των Καθολικών.

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Τουλάχιστον 156 άνθρωποι, σύμφωνα με την Αστυνομία της Σρι Λάνκα, έχασαν τη ζωή τους μετά από έξι βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία της χώρας.
Από τους 156 νεκρούς, οι 35 είναι ξένοι υπήκοοι.
Πάνω από 400 είναι οι τραυματίες.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες της πρωτεύουσας Κολόμπο και του Νεγκόμπο και άλλες τρεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας.








Embedded video

A dashcam footage showing the blast which occurred this morning at Kochikade St. Anthony's church.











Embedded video

BREAKING: Multiple explosions reported at churches in Sri Lanka during Easter celebrations




«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων κάποιοι σε κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως μόνον στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κολόμπο έχουν μεταφερθεί 254 τραυματίες, ενώ άλλοι 60 απαριθμούνται στις επιθέσεις στις άλλες πόλεις.
Δεν έχει υπάρξει, προς στιγμήν, ανάληψη ευθύνης των πολλαπλών επιθέσεων που έρχονται μετά από «νηνεμία» περίπου δέκα χρόνων, μετά το τέλος του εμφυλίου.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.
Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)