Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ



Κύριοι Βουλευτές,
Κύριε υπουργέ Οικονομικών,
Ας υποθέσουμε ότι πριν 15 χρόνια διέθετα 100.000 ελβετικά φράγκα αξίας τότε 100.000 ευρώ.
Ας  υποθέσουμε επίσης ότι δεν φύλαγα αυτά τα ελβετικά φράγκα αναμένοντας αύξηση της αντιστοιχίας τους με το ευρώ για αποκομίσω κέρδος (επένδυση).

Ας δεχθούμε τώρα ότι πριν 10 χρόνια με την τότε αντιστοιχία τους με το ευρώ, αγόρασα  με τα ελβετικά φράγκα ένα διαμέρισμα αξίας 100.000 ελβετικών φράγκων δηλαδή με την τότε αντιστοιχία, 100.000 ευρώ. 

Προφανώς η σημερινή αξία του διαμερίσματος αν δεν υπήρχε πληθωρισμός, κατοχικές υποτιμήσεις κτλ, θα ήταν ίση με ίση με 100.000 ευρώ. Και όχι 100.000 ελβετικών φράγκων σημερινής αντιστοιχίας με το ευρώ

Αν τώρα μία τράπεζα προμηθεύθηκε ΤΟΤΕ το αντίστοιχο ποσό των 100.000
ευρώ σε ελβετικά φράγκα και έδωσε σε ένα δανειολήπτη στεγαστικού δανείου το αντίστοιχο δάνειο, υποσχόμενη δεν ξέρω τι και παραπλανούσα  τον δανειολήπτη, και αν σήμερα η αντιστοιχία του ελβετικού φράγκου - ευρω διπλασιάστηκε θα πρέπει το δάνειο του δανειολήπτη να διπλασιαστεί;

Λογικά όχι. Αφού τα τότε ελβετικά φράγκα που προμηθεύτηκε η τράπεζα μετατράπηκαν σε ευρώ για την αγορά και δεν ενταμιεύθηκαν για επένδυση.  Το αντίθετο αποτελεί προφανώς τυπικά νόμιμη αθέμιτη κερδοσκοπία εναντίον των παρασυρθέντων Ελλήνων με υποσχέσεις κτλΚαι οικονομική τους εξόντωση, για αγορά σπιτιού και όχι για επένδυση.

Και τι πρέπει να γίνει εναντίον της οικονομικής δολοφονίας Ελλήνων δανειοληπτών στεγαστικών δανείων;;
Προφανώς κυβερνητική επέμβαση. Δεδομένου επίσης του ότι η λύση αυτή ουδεμία ζημία προκαλεί στις τράπεζες,  πλην της απώλειας αθέμιτης κερδοσκοπίας, εις βάρος των Ελλήνων

Το αντίθετο αποτελεί προφανώς αθέμιτη «νόμιμη» κερδοσκοπία-ληστεία εις βάρος των Ελλήνων.
Ευριπίδης Μπίλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)