Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Περίεργο δημοσίευμα για τις καταθέσεις των τραπεζιτών

Χρήματα που κανείς δεν γνωρίζει από πού προήλθαν έχουν σε λογαριασμούς σε εποπτευόμενες τράπεζες...
...πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατήγγειλε χθες δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «FAZ».

Παράλληλα, η εφημερίδα αφήνει σαφείς αιχμές για τη μεροληψία που δείχνουν τα στελέχη της ΕΚΤ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν εμπιστευτεί τα χρήματά τους, κάνοντας επιεικέστερους ελέγχους προκειμένου να μην εντοπιστούν προβλήματα που θα καθιστούσαν αναγκαία τη λήψη μέτρων εξυγίανσης, τα οποία συνήθως εμπεριέχουν και «κούρεμα» καταθέσεων. Και αυτό γιατί 13 από τους 25 κορυφαίους τραπεζικούς της ΕΚΤ έχουν καταθέσεις άνω
των 100.000 ευρώ, ποσό δηλαδή μεγαλύτερο του ακατάσχετου!
Μερικά από τα 13 μέλη του Δ.Σ. που έχουν πάνω από 100.000 ευρώ σε καταθετικούς λογαριασμούς σε τράπεζα που βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΚΤ είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Μπενουά Κερέ, ο Ιβ Μερς και ο επικεφαλής οικονομολόγος Πέτερ Πράετ. Αυτό προκύπτει από το σύνολο των 82 σελίδων εγγράφων όλων των συμβούλων της ΕΚΤ, τα οποία δημοσίευσε πρόσφατα η ίδια στην ιστοσελίδα της. Ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν δεν έχει τόσο υψηλές καταθέσεις, έχει όμως ο Γάλλος Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο Ελληνας Γιάννης Στουρνάρας (φωτό), ο Κύπριος Κωνσταντίνος Ηροδότου, όπως επίσης και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας Ιγνάσιο Βίσκο.

Το πλέον ενδιαφέρον, βέβαια, είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν δώσει ελάχιστες ή καθόλου πληροφορίες για τις πηγές αυτών των χρημάτων, την ώρα που οφείλουν να δημοσιοποιούν κάθε πηγή εσόδων τους. Φωτεινή εξαίρεση ο Βιλερουά ντε Γκαλό, ο μοναδικός που αναφέρει συμμετοχή σε μετοχικό κεφάλαιο εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)