Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Εξέγερση! “Κίτρινα γιλέκα” το Σάββατο στην Γαλλία αλλά και στην Ελλάδα


Σάββατο: “Κίτρινα γιλέκα” στην Γαλλία αλλά και στο Σύνταγμα
Τίποτα, τίποτα δεν φαίνεται να σταματά το μεγάλο, πρωτότυπο, αυτόνομο και δυναμικό κίνημα των “Κίτρινων γιλέκων” στην Γαλλία, ένα γνήσιο αυθόρμητο κίνημα που το γέννησαν οι άκρως αντικοινωνικές πολιτικές του σκληρού Γαλλικού κατεστημένου αλλά και οι οδυνηρές συνέπειες της Γερμανικής ευρωζωνικής φυλακής, της ολοκληρωτικής ΕΕ και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Τα γαλλικά “κίτρινα γιλέκα” επελαύνουν απτόητα και το Σάββατο που έρχεται, με μεγάλη κινητοποίηση σε όλη την Γαλλία αλλά και σε γειτονικές χώρες όπως το Βέλγιο.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν αντί να εκτονώνουν το αγωνιστικό τους δυναμικό, φαίνεται ότι συνεχώς το ενισχύουν.
Οι επιτυχίες και οι νίκες που κατακτούν τα “κίτρινα γιλέκα” με τους αγώνες τους, τους δίνουν δύναμη για να συνεχίσουν πιο αποφασιστικά μέχρι τέλους. Μέχρι που να βάλουν, ίσως, την ανατρεπτική πολιτική σφραγίδα τους στις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της Γαλλίας.
Τρέμουν στην κυριολεξία όλα τα βρώμικα κατεστημένα σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες την γαλλική εξέγερση και την μετάδοσή της. Ως εφιάλτη βλέπουν στον ύπνο τους “κίτρινα γιλέκα” να πλημμυρίζουν με την δική τους ιδιαιτερότητα και τους δρόμους των δικών τους χωρών. Είναι όλες αυτές οι εξουσίες ένοχες και συνένοχες για την περιφρόνηση, τον εξευτελισμό, την φτωχοποίηση και την έκπτωση αξιών λαών και κοινωνιών. Είναι όλες τους στιγματισμένες και μισητές από τους λαούς τους.
Την προηγούμενη μέρα, την Παρασκευή (14/12), πολλά από τα Γαλλικά Συνδικάτα έλαβαν το μήνυμα και έχουν κηρύξει Πανεργατική απεργία στην Γαλλία. Τίποτα πιο θαυμάσιο απ’ αυτήν την πρόσμιξη των πιο μαχόμενων συνδικάτων της Γαλλίας με τα “κίτρινα γιλέκα” της κοινωνίας, των πιο πρωτοπόρων εργατών με τους πιο ανήσυχους και αποφασισμένους Γάλλους πολίτες, σε ένα μέτωπο δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας, σε ένα μέτωπο αλληλεγγύης και ανατροπής.
Την ίδια μέρα, το Σάββατο (15/12), έλληνες ενεργοί και ευαίσθητοι πολίτες, ενταγμένοι και ανένταχτοι, απευθύνουν μέσα από το διαδίκτυο έκκληση και πρόσκληση για μια συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τα κίτρινα γιλέκα στο Σύνταγμα στις 11:30 π.μ, Όθωνος και Φιλελλήνων. 
Μια συγκέντρωση συμπαράστασης στο Γαλλικό κίτρινο αλλά και διαμαρτυρίας για τις ιδιαίτερες τραγικές οικονομικοκοινωνικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας και η κοινωνία μας, ασύγκριτα μεγαλύτερες από την κοινωνική τραγωδία της Γαλλίας.
Ενεργοί πολίτες μας καλούν όλους/ες με τα δικά μας γιλέκα, του χρώματος της επιλογής μας, να δώσουμε το παρόν στο Σύνταγμα και να στείλουμε το μήνυμα του ξεσηκωμού και της εξέγερσης σε όλη την Ελλάδα.
Άλλωστε, στις 12:30 στην πάνω μεριά του Συντάγματος στην οδό Αμαλίας, οργανώνεται μεγάλη πανελλαδική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση ως απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό της μείωσης, τάχα, των συντάξεων και ως διεκδίκηση συντάξεων για ανθρώπινη ζωή και όχι φιλοδωρήματα εξόντωσης.
Τα “κίτρινα γιλέκα” της αλληλεγγύης και τα “γέρικα” πρόσωπα με τη νεανική καρδιά στην ίδια ιστορική πλατεία, την πλατεία Συντάγματος, είναι η καλύτερη προϋπόθεση ότι ένας καινούργιος μεγάλος ενωτικός αγώνας μπορεί να ξεκινήσει με αιτήματα ζωής για σήμερα και με όραμα την μεγάλη εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας.
Τα κίτρινα γιλέκα είναι και δική μας υπόθεση. Είναι μια υπόθεση όλων των λαών της Ευρώπης. Αποτελούν ένα σύμβολο που δίνει το μήνυμα μιας μεγάλης εξέγερσης από τη μια άκρη της Ευρώπης ως την άλλη. Μιας εξέγερσης ελευθερίας, δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας, μιας εξέγερσης ενάντια στο ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο, μιας εξέγερσης ενάντια στην Γερμανική ευρωζώνη και ΕΕ, μιας εξέγερσης για μια συνεργασία λαών και χωρών στην Ευρώπη στη βάση της ισοτιμίας και της συνανάπτυξης χωρίς ηγεμονισμούς και ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες.
Ζούμε ιστορικές στιγμές εν μέσω μιας αμετάστρεπτης παρακμής και ενός ξεπεσμού της Ευρώπης και των θεσμών της και του κίβδηλου απολυταρχικού της προσανατολισμού.
Τα “κίτρινα γιλέκα” δεν γεννήθηκαν τυχαία και δεν θα είναι ίσως περιστασιακά. Δεν γκρεμίζουν μόνο τον Μακρόν, γκρεμίζουν την νέα ιερά συμμαχία της Ευρώπης και αναδεικνύουν νέα αιτήματα όσο και αν δεν μπορούν να συγκροτήσουν ένα θετικό όραμα, το οποίο είναι το υπό διαμόρφωση μέγα ζητούμενο.
Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή σε μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια που θα έχει μεγάλη συνέχειακαι διάρκεια.
Ας μην λείψει κανείς!
Ν.Ζ

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)