Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τσιπρική τρικυμία εν κρανίω

Ναπολέων Λιναρδάτος

Περιμένεις ότι κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας θα κάνει ή θα πει κάτι που θα δείχνει ότι δεν είναι απλά ένας κομματάνθρωπος. Οτι έχει, έστω και περιστασιακά, κάποιες ιδέες, εμπειρίες ή έστω εικόνες που ξεφεύγουν από τη γνωστή κομματική κουλτούρα, μέσα στην οποία μεγάλωσε.

Συνεχώς επιβεβαιώνει ότι όχι μόνο είναι ένας κομματάνθρωπος, αλλά και ότι δεν καταλαβαίνει πως είναι μόνο ένα κομματικό ον. Δεν έχει την παραμικρή περιέργεια για οτιδήποτε βρίσκεται έξω από αυτό το οικοσύστημα της κομματοκρατίας. Τουλάχιστον κάποιες γενικές γνώσεις για τον κόσμο θα ήταν το ελάχιστο για κάποιον που είναι πρωθυπουργός. Πώς είναι δυνατόν να έχει περάσει από διάφορες βαθμίδες της Εκπαίδευσης και να μη γνωρίζει ότι όταν λέμε Μεσαίωνας εννοούμε μια ιστορική περίοδο και δεν πρόκειται για την επωνυμία ενός συγκεκριμένου αιώνα; Πώς γίνεται ένας απόφοιτος του Πολυτεχνείου να μη γνωρίζει ότι αν κάνεις στροφή 360 μοιρών, καταλήγεις στο ίδιο σημείο;

Ετσι όταν ο κ. Τσίπρας άρχισε να μιλάει για την περίφημη υπόθεση με τους ενεχυροδανειστές, ήταν αναπόφευκτο να τα κάνει θάλασσα. Καταρχάς, μίλησε για έγκλημα λευκού κολάρου. Τώρα αν το βασικό στοιχείο μιας υπόθεσης είναι οι κλοπές αντικειμένων και η αποδοχή κλοπιμαίων δεν τη χαρακτηρίζεις έγκλημα λευκού κολάρου. Το ξέπλυμα χρήματος καθαυτό δεν μπορεί να χαρακτηρίζει μια εγκληματική δραστηριότητα, γιατί όλες οι εγκληματικές δραστηριότητες που έχουν κάποιο μέγεθος και διάρκεια χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο. Ο κ. Τσίπρας θα μπέρδεψε την παραπάνω υπόθεση με αυτά που έλεγε προεκλογικά, για παράδειγμα, για τη «λίστα Λαγκάρντ». Εκεί δεν έκανε και πολλά πράγματα...

Ενα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία του κατηγορητηρίου στην υπόθεση των ενεχυροδανειστών είναι πώς οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι χρησιμοποίησαν το πανεπιστημιακό άσυλο και το «άβατο» των Εξαρχείων ως προφύλαξη από την Αστυνομία. Αυτό το στοιχείο, που συνδέεται άμεσα με τις πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, δεν φαίνεται να του γέννησε έστω ορισμένες αμφιβολίες για το γεγονός ότι η πολιτική ασύλου στην πραγματική βία βοηθά την ανάπτυξη όλης της εγκληματικής δραστηριότητας.

Αλλά εκεί όπου πραγματικά ξέφυγε εντελώς ο κ. Τσίπρας ήταν όταν είπε ότι οι ενεχυροδανειστές ξεζούμισαν τους Ελληνες στα χρόνια της κρίσης. Οχι, δεν είναι ο κ. Τσίπρας και οι όμοιοί του που σπρώχνουν τους Ελληνες στα ενεχυροδανειστήρια, δεν είναι οι φόροι και οι λεγόμενες εισφορές, αλλά έτσι, τυχαία, μια ημέρα αποφασίσαμε ως έθνος να στραφούμε προς αυτά. Από τα 8 δισ. του πλεονάσματος τα 6 δισ. προέρχονται από κατασχέσεις που έχει επιβάλει ο κ. Τσίπρας. Και όταν ο κ. Τσίπρας σού έχει αδειάσει τον λογαριασμό, το ενεχυροδανειστήριο δεν είναι μια ευχάριστη επιλογή, αλλά είναι η μόνη επιλογή που σου έχει αφήσει ο κ. Τσίπρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)