Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

«Κεραυνοί» ΗΠΑ κατά συμφώνου μετανάστευσης: «Ενισχύει την παγκόσμια διακυβέρνηση - Καταργεί τα δικαιώματα των χωρών»

 «Κεραυνοί» ΗΠΑ κατά συμφώνου μετανάστευσης: «Ενισχύει την παγκόσμια διακυβέρνηση - Καταργεί τα δικαιώματα των χωρών» Μπορεί να μοιάζει σα μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας, αλλά οι ΗΠΑ αυτή τη φορά είναι μπαίνουν μπροστά στην «επανάσταση των λαών» κατά της παγκόσμιας ισοπέδωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση «φωτιά» της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ υποστηρίζεται πως το διαβόητο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη... μετανάστευση έχει ως στόχο «να ενισχυθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών να διαχειρίζονται αυτά το σύστημα μετανάστευσης σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και συμφέροντα».

Στο λεπτομερές, πολυσέλιδο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η Ουάσινγκτον υπενθυμίζει ότι αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις το 2017 επειδή οι στόχοι του Παγκόσμιου Συμφώνου είναι «ασύμβατοι με το αμερικανικό δίκαιο, την πολιτική και τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού».


«Οι αποφάσεις για την ασφάλεια των συνόρων, για το ποιος θα εγκατασταθεί νόμιμα ή θα λάβει την υπηκοότητα, είναι μεταξύ των σημαντικότερων κυριαρχικών αποφάσεων που λαμβάνει μια χώρα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν είναι επομένως δυνατόν να τεθούν «υπό διαπραγμάτευση στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας».

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι μετανάστες στην οικοδόμηση των ΗΠΑ, η αμερικανική κυβέρνηση επισημαίνει ότι

«δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα Σύμφωνο ή μια διαδικασία που επιβάλει ή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, κανονισμούς ή δεσμεύσεις που θα μπορούσαν να είναι αντίθετοι με τη δυνατότητά μας να λαμβάνουμε αποφάσεις προς το συμφέρον του έθνους και των πολιτών μας».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι ΗΠΑ δραστηριοποιήθηκαν έντονα τους τελευταίους μήνες προκειμένου να προωθήσουν τη θέση τους σε ό,τι αφορά το σύμφωνο με πολλές άλλες χώρες, ιδίως της ανατολικής Ευρώπης.

Μολονότι το Σύμφωνο αρχικά υιοθετήθηκε τον Ιούλιο από χώρες-μέλη του ΟΗΕ πλην των ΗΠΑ, πολλές χώρες (Αυστραλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Ισραήλ κ.α.) ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι αποχωρούν ή ότι παγώνουν τη συμμετοχή τους σ’ αυτό.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση από κανένα πολιτικό κόμμα του «τόξου» ως το θέμα που έχει απασχολήσει τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου εδώ να έχει λυθεί ως διά μαγείας.

Η διάσκεψη για κυρωθεί το «χαρτί» του ΟΗΕ θα γίνει στη σύνοδο του Μαρακές, την Δευτέρα και την Τρίτη. Θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Όσο για τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα είναι ικανός να πάει ακόμη και κολυμπώντας στο Μαρόκο προκειμένου να μετάσχει στη σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)