Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων κατά του νόμου Κατρούγκαλου

Πορεία διαμαρτυρίας των συνταξιούχων κατά του νόμου Κατρούγκαλου
Στο Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να φτάσει λίγο πριν τις 2:30 μ.μ. η πορεία των εκατοντάδων συνταξιούχων από όλη την Ελλάδα που διαμαρτύρονταν για τον νόμου Κατρούγκαλου, ωστόσο τους έκοψαν τον δρόμο οι κλούβες των ΜΑΤ στην αρχή της Ηρώδου Αττικού.

συνταξιουχοι
Η συγκέντρωση των συνταξιούχων έγινε στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και αποκεί κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου με κεντρικό σύνθημα  «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!».
Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται σε ευρύτερο κύκλο δραστηριοτήτων των συνταξιούχων, οι οποίοι διεκδικούν ό,τι τους έχει περικοπεί και ζητούν κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους.
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι συνταξιούχοι, «κλιμακώνουν την πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κορυφώνουν έναν "Μαραθώνιο" αγώνων από την αρχή του έτους, με πάνω από 150 τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις».
Tουλάχιστον 90 λεωφορεία έχουν δρομολογηθεί πανελλαδικά για τη σημερινή συγκέντρωση. Λόγω της πορείας, είναι κλειστός ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό καθώς και η οδός Σταδίου.
Δείτε φωτογραφίες:
συνταξιουχοι
συνταξιουχοι


Τρεις ακόμα πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Εκτός από το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων δύο ακόμα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στις 11 π.μ. υπήρξε κάλεσμα για αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 11:30 υπήρξε διαδικτυακό κάλεσμα για «κίτρινα γιλέκα» στο Σύνταγμα ως ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις στη Γαλλία.
κιτριναγιλεκα
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες, ζητώντας επίλυση των προβλημάτων στις μετακινήσεις με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Φυσικού, Ιατρικής του ΑΠΘ, Συλλόγων Συνταξιούχων και συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου και οργάνωσαν συλλογή υπογραφών με αίτημα γρήγορη, ασφαλή και φθηνή αστική μετακίνηση.
οασθ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)