Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Όταν τα ρομπότ δυσλειτουργούν.

Σχόλιο ιστολογίου:
ένα ακόμα ατύχημα με θύμα άνθρωπό από ρομπότ.
Όσο μπαίνουν στη ζωή μας τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη τόσο κινδυνεύουμε από αυτά τα μηχανήματα, ιδιαίτερα όταν θα πρέπει να λάβουν απόφαση.
Η τεχνητή νοημοσύνη και η χρήση της παραβαίνει τους ηθικούς νόμους της κοινωνίας μας, θα το αναπτύξουμε σε άλλο σχετικό δημοσίευμα.
Tρομακτικό ατύχημα: Ρομποτικό μηχάνημα «κάρφωσε» το σώμα εργάτη με 10 τεράστιους ατσάλινους πασσάλους (βίντεο-φωτο)
Tρομακτικό ατύχημα: Ρομποτικό μηχάνημα «κάρφωσε» το σώμα εργάτη με 10 τεράστιους ατσάλινους πασσάλους

Ένα φρικτό εργοστασιακό ατύχημα στην Κίνα είχε ως αποτέλεσμα ένας 49χρονος εργάτης να βρεθεί στο χείλος του θανάτου, όταν ένα ρομποτικό μηχάνημα παρουσίασε δυσλειτουργία και κάρφωσε το σώμα του με 10 τεράστιους ατσάλινους πασσάλους.


Το περιστατικό συνέβη σε εργοστάσιο στην επαρχία Χουνάν, κατά τη νυχτερινή βάρδια. Ο εργάτης βρισκόταν κάτω από τον ρομποτικό βραχίονα ενός μηχανήματος, όταν ξαφνικά αυτός μετατοπίστηκε, έπεσε πάνω στον άνδρα ακινητοποιώντας τον και τον κάρφωσε με 10 μεταλλικούς πασσάλους, μήκους περίπου 30 εκατοστών ο καθένας.

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τις μεταλλικές ράβδους από το κορμί του. Ευτυχώς για τον ίδιο, οι πάσσαλοι δεν είχαν τρυπήσει ζωτικά όργανα, αν και ο ένας από αυτούς απείχε μόλις 10 χιλιοστά από μια κεντρική αρτηρία.

Μετά από μερικές ώρες στην εντατική, η κατάσταση του άνδρα έχει πλέον σταθεροποιηθεί, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες από το χειρουργείο, που δείχνουν τον άνδρα με τις 10 μεταλλικές ράβδους να προεξέχουν από το σώμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)