Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Μάσιμο Ντ’ Αλέμα : Κλέψαμε την Ελλάδα.Δώσαμε 250 δις από τα οποία 220 πήγαν απ’ ευθείας στην Γερμανία

Σχόλιο ιστολογίου:
δεν είναι ότι μας έκλεψαν οικονομικά, δεν είναι ότι μας αυτοκτόνησαν κατά χιλιάδες, δεν είναι ότι άρπαξαν τα σπίτια μας, δεν είναι που χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, δεν είναι που αρπάζουν την δημόσια περιουσία, είναι που θέλουν και την ψυχή μας, με την ολοκληρωτική υποταγή μας στην Νέα Τάξη.
Και όλα αυτά χωρίς να ανοίξει ούτε μια μύτη των Ελλήνων πολιτικών, χωρίς να υπάρχει καμία εξέγερση, είναι φαίνεται η επανάσταση του καναπέ. 

Μια παλαιότερη συνέντευξη που έχει δώσει ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα  στην RaiNews24, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ, αφού αναδεικνύει την κλοπή που υφίσταται η χώρα μας από τις ξένες τράπεζες και εισικότερα από τις Γερμανικές. Ο Ντ’ Αλέμα, με την θεσμική ιδιότητα του Ιταλού Πρωθυπουργού, ανέφερε χωρίς περιστροφές ότι, τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

«Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά ο Πρώην πρωθυπουργός, εξηγώντας πως έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά με εντελώς διαφορετικά επίπεδα ανταγωνιστικότητας και οικονομικής ισχύος.

«Από μία φτωχή χώρα όπως η Ελλάδα, τεράστια ποσά μεταφέρονται σε μία πλούσια χώρα όπως η Γερμανία μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, η πλούσια χώρα πλουσιότερη» δηλώνει ανοιχτά ο Ντ’ Αλέμα.

«Όταν η φτωχή χώρα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τα χρέη έρχονται οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Έχουμε δώσει στην Ελλάδα 250 δισ. ευρώ, αλλά όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρό ποσοστό στις ιταλικές.

Διακόσια είκοσι δισ. ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ βοήθειας πήγαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές τράπεζες» σημειώνει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς και υπογραμμίζει συγκεκριμένα: «Στην πραγματικότητα, όταν λέγεται ότι εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων -όχι, εμείς πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες.

Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Είναι χρήματα που κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες δεν οσφραίνονται ούτε καν την μυρωδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)