Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Drone-καμικάζι παρουσίασε η Τουρκία - Τα προορίζει για τον Εβρο;


Freepen.gr - Η τουρκική εταιρεία STM έλαβε μέρος στην έκθεση AFED 2018 στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Ριάντ. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η STM παρουσίασε το Kargu ή γνωστό και ως "kamikaze" drone αναφέρει το defence-blog.com.

Το Kargu είναι ένα drone που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να χτυπά εναντίον του προσωπικού του εχθρού ή ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων.

Τα κamikaze drones είναι ελαφριά και συχνά κατευθύνονται από έναν μόνο στρατιώτη, ενώ έχουν σχεδιαστεί για να πλήξουν έναν στόχο για να πυροδοτώντας την κεφαλή τους.

Το βάρος του είναι 6,3 κιλά και αυτό περιλαμβάνει την κεφαλή. Μπορεί να κατευθυνθεί από έναν μόνο στρατιώτη σε μια περιοχή πέντε χιλιομέτρων, πραγματοποιώντας αυτόνομα χτυπήματα ακριβείας σε κινούμενους στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.

Η πλατφόρμα τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που επιτρέπουν
συγκεκαλυμμένες δραστηριότητες. Δεν απαιτείται εξοπλισμός για τις εργασίες απογείωσης και προσγείωσης αφου η ιπτάμενη πλατφόρμα απογειώνεται κάθετα από το έδαφος και προσγειώνεται στο έδαφος ή σε οποιαδήποτε άλλη επίπεδη επιφάνεια. Ο σταθμός ελέγχου εδάφους, η συστοιχία κεραιών και η ιπτάμενη πλατφόρμα μπορούν να μεταφερθούν με ένα ενιαίο σακίδιο από έναν στρατιώτη.

Η STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ιδρύθηκε το 1991 με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής αμυντικής βιομηχανίας να παράσχει υπηρεσίες μηχανικής, τεχνικής υποστήριξης, διαχείρισης έργων, μεταφοράς τεχνολογίας και υπηρεσιών υποστήριξης εφοδιαστικής για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TAF) και την υποεπιτροπή αμυντικών βιομηχανιών (SSM).







freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)