Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Πάντως υπάρχει και άλλη λύσις...



«Κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμον.»
ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ


Γράφει ο Λευκός Λύκος

Ακριβώς μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας για το σκοπιανό, στήθηκε για άλλη μια φορά η γνωστή μέθοδος της προπαγάνδας, δηλαδή ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από τα μείζονα και ουσιώδη εθνικά ζητήματα και η εστίαση της προσοχής της στα ανούσια και τιποτένια. Γιατί ούτε ουσία, ούτε κάποια αξία έχει να συζητά μια παρέα κλεπτών για το ποιος από την παρέα είναι κλέπτης, όπως αξία δεν έχει μια ομάς αλκοολικών να συζητά για το ότι κάποιος από την ομάδα είναι αλκοολικός και πάει λέγοντας. Αξία θα είχε μια τέτοια καταγγελία, αν στο προτεκτοράτο – όπως μας κατήντησαν – υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο και Ανεξάρτητος Γενικός Εισαγγελεύς, ο οποίος θα έστελνε απευθείας την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και όχι στο «καφενείο» της Βουλής!

Μιας Βουλής που και μόνο η εικόνα των μελών της είναι απογοητευτική αλλά ταυτόχρονα και δεικτική του επιπέδου, της παιδείας, της καλλιέργειας, του «πολιτικού πολιτισμού» όπως λένε. Μια εικόνα ντροπιαστική ακόμα και για αυτήν την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας, που ως «κόρην οφθαλμού» τάχα όλοι τους φυλάσσουν, αλλά που στην πραγματικότητα οι ίδιοι με την στάση και τις πράξεις τους καθημερινά υποσκάπτουν.

Από εδώ πολλές φορές έχουμε εκφράσει την άποψη ότι το πολίτευμα οφείλει να υπηρετεί το Έθνος και όχι το αντίστροφο, δηλαδή το Έθνος να υπηρετεί ένα πολίτευμα που το καταστρέφει. Αν η Δημοκρατία, δηλαδή ο Κοινοβουλευτισμός, οφελεί το Έθνος, είμεθα κοινοβουλευτικοί, αν δεν το οφελεί τότε είμεθα αντικοινοβουλευτικοί, καθαρές κουβέντες. Το δήλωσε ο αθάνατος Σωκράτης και το κατέγραψε ο Θείος Πλάτων :
«Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι»
Το πολίτευμα λοιπόν, οφείλει να οφελεί την Πατρίδα και όχι να την καταστρέφει, όχι να την μειώνει με κάθε τρόπο, όπως γίνεται σήμερα. Η αξία του Πολιτεύματος είναι ακριβώς ο Σκοπός που υπηρετεί. Αν υπηρετεί τον Λαό και το Έθνος, τότε μιλάμε για ένα Εθνικό Πολίτευμα, αν υπηρετεί οτιδήποτε άλλο, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα αντεθνικό πολίτευμα.

Ο «άγιος της πολιτικής» Ιωάννης Καποδίστριας, με τα έργα του, με τις πράξεις του, με την αυτοθυσία του, αποτελεί διαχρονικό πρότυπο Κυβερνήτη για τους Έλληνες. Ο άνθρωπος που οργάνωσε την Επανάσταση του 1821, που φρόντισε την διπλωματική της κάλυψη, που ίδρυσε εκ του μηδενός κράτος, που δημιούργησε μεταξύ άλλων, την Πρώτη Στρατιωτική Σχολή, την Πρώτη Τράπεζα, το Πρώτο Νόμισμα (φοίνικας), το Πρώτο Ορφανοτροφείο, την Πρώτη Γεωργική Σχολή και τόσα και τόσα άλλα αναρίθμητα, ο Ηγέτης που έτρωγε μισή όρνιθα την εβδομάδα και που εξόδευσε ολόκληρη την αμύθητη περιουσία του για το Έθνος, ο Κυβερνήτης που θυσιάστηκε στον Βωμό της Ελλάδος, που – δυστυχώς – πολλές φορές ζητά το αίμα των αξιότερων τέκνων της, αν Εκείνος δεν αποτελεί το Πρότυπον, τότε ποιος το αποτελεί;

Ο εθνάρχης του ΟΧΙ, ο Ιωάννης Μεταξάς που δόξασε την Ελλάδα νικώντας πρώτα τους Ιταλούς και καθυστερώντας με βαριές για εκείνους απώλειες τους Γερμανούς, ο Ηγέτης του Τρίτου Ελληνικού Πολιτισμού, ο Πρώτος Εργάτης ο οποίος μεταξύ άλλων καθιέρωσε την οκτάωρη εργασία, την αργία της Κυριακής, τις άδειες μετ’ αποδοχών, το ΙΚΑ και τις κοινωνικές και εργατικές ασφαλίσεις, ο άνθρωπος που έμενε στην «βίλα» της Κηφισιάς, που άνοιξε ο ίδιος στον Ιταλό πρέσβη το μοιραίο ξημέρωμα, ο πρωθυπουργός που άφησε στις κόρες του «λίγα βιβλία και ένα μεγάλο όνομα», αν και εκείνος δεν αποτελεί ένα δεύτερο Πρότυπον, ποιος αποτελεί;

Ναι ο Καποδίστριας κυβέρνησε απολυταρχικά, όχι όμως τόσο απολυταρχικά όσο απαιτούσαν οι ιστορικές περιστάσεις. Αν είχε στήσει καμιά εκατοστή αντιφρονούντες στον τοίχο, ίσως να μην δολοφονείτο και η Ελλάς να είχε καταστεί από τότε μια Ελβετία του Νότου, μια υποδειγματική χώρα εξαγωγής Πολιτισμού, Γραμμάτων και Τεχνών.

Αλλά ο Καποδίστριας δεν ήταν Τύραννος.

Ναι ο Μεταξάς κυβέρνησε απολυταρχικά, όχι όμως τόσο απολυταρχικά όσο απαιτούσαν οι ιστορικές περιστάσεις. Αν είχε εξοντώσει καμιά εκατοστή αντιφρονούντων, ίσως το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου να διατηρείτο και μετά τον θάνατό του, ίσως η Ελλάς να καθόταν στο τραπέζι των Νικητών και να μην σερνόταν στις οδύνες του Συμμοριτοπολέμου.

Αλλά ο Μεταξάς δεν ήταν Τύραννος.


Όσοι έζησαν τα δύο ιστορικά πρόσωπα, όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους, βεβαιώνουν ότι αμφότεροι οι δύο Γιάννηδες, υπήρξαν στην λήψη των αποφάσεων δημοκρατικοί και πάντα συζητήσιμοι. Ρωτούσαν και αξιολογούσαν την επίδραση στον Λαό κάθε τους αποφάσεως, αλλά ακόμα και όταν η απόφαση τους στερούσε δημοφιλία αλλά επεβάλετο από το Εθνικό Συμφέρον, δεν δίσταζαν ποτέ να την λάβουν. Υπέρτατος Νόμος για εκείνους τους δύο πραγματικά μεγάλους Κυβερνήτες, ήταν η Σωτηρία της Πατρίδος και μόνος «τύραννος» ο Νόμος της Πολιτείας.

Αν εκείνους που κυβέρνησαν χωρίς Βουλή, ύψωσαν και δόξασαν το Έθνος και έπραξαν Εθνικά και Φιλολαϊκά, τους θεωρούμε «κακούς και δικτάτορες» ας μείνουμε με αυτούς που κυβερνούν με Βουλή, καθυβρίζουν και μειώνουν το Έθνος και πράττουν Αντεθνικά και Αντιλαϊκά.

Πάντως υπάρχει και άλλη λύσις...

Κλείνουμε με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα - αφού πάντα μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις - από τους «Στυλοβάτες της Δημοκρατίας», τους «αγίους» και «πανάξιους» ανθρώπους που διαφεντεύουν τις τύχες του Έθνους!

Από την χθεσινή συνεδρίαση του Κ(υ)νοβουλίου...



Όχι δεν είναι ο μπάρμπα Νίκος ο ταβερνιάρης και δεν παίρνει παραγγελία για φέτα με ρίγανη (πιάσε δύο!).
Είναι ο Πρόεδρος της Βουλής

Όχι δεν είναι ο μαστρό Αλέξης που παίζει ανέμελος το κομπολόγι του!
Είναι (έτσι πιστεύει!) ο Πρωθυπουργός!


Ο κύριος στο βάθος δεν περιμένει την παραγγελία του (8 δίπιτα απ'όλα).
Είναι ο Υπουργός των Εξωτερικών!


- Παιδί πιάσε ένα λουκούμι!
- Έφτασεεεε!
Ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος κατά τραγική ειρωνεία, έπεσε στον ίδιο λάκκο που εκείνος είχε στήσει δια τους πολιτικούς του αντιπάλους!


Ο πρώην «Συγκυβερνήτης», ολίγον ιδρωμένος!
Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή, έλεγαν οι Αρχαίοι Πρόγονοι.


Την κυρία «εθνική αντιπρόσωπο» δεν την γνωρίζουμε, αλλά με την περιβολή της, δείχνει τον προσήκοντα Σεβασμό για το Κοινοβούλιο και την Δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)