Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σκόπια: Ο Μητροπολίτης Αγαθάγγελος μπροστάρης σε διαμαρτυρία για την ονομασία



Σήμερα στις 18:00 διοργανώνεται διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αλλαγής του ονόματος από το λεγόμενο ‘παγκόσμιο μακεδονικό κογκρέσο’ που θα ξεκινήσει μπροστά από τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πόλη των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μπροστά από τα γραφεία της ΕΕ θα διαβασθεί σημείωμα διαμαρτυρίας προς την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ και κατόπιν θα ξεκινήσει πορεία κατά μήκος της λεωφόρου «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας», της λεωφόρου «Ντιμίτρι Τσουπόφσκι», προς το Κοινοβούλιο.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι μπροστά από το Κοινοβούλιο ο Σοτίρ Κοστόφ, εκπρόσωπος των σλαβικών κοινοτήτων από τη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και
Ελβετία θα απευθυνθεί στους συγκεντρωμένους, επίσης θα μιλήσουν η καθηγήτρια Βιολέτα Ατσκόφκσα, ο πρόεδρος του λεγόμενου ‘παγκόσμιου μακεδονικούς κογκρέσου’ Τοντόρ Πετρόφ και ο σχισματικός Μητροπολίτης της επαρχίας Ποβαρντάρσκας (Κοιλάδας Βαρδαρίου) Αγαθάγγελος.
Θα απαιτήσουν:
Τον άνευ όρων τερματισμό των συνομιλιών για το όνομα της χώρας με την κυβέρνηση της Ελλάδας και θα ζητήσουν την ένταξη της χώρας, με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», στα Ηνωμένα Έθνη και όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
Τα σημεία που θα επισημανθούν είναι τα εξής:
Πρώτον: Να χρησιμοποιηθεί, ως σαφής διάκριση από τη Μακεδονία της βορείου Ελλάδας, ο όρος «Δημοκρατία», και αυτό ισχύει για την νοτιο-δυτική επαρχία της Βουλγαρίας (Πιρίν).
Το όνομα να χρησιμοποιείται χωρίς λατινική μεταφορά από τη σλαβική γλώσσα, αλλά μόνο στα αγγλικά ως «Republic of Macedonia» και ως διεθνής κωδικός MK ή MKD.
Δεύτερον: Απόσυρση του νόμου για τη χρήση των γλωσσών- που καθιερώνει την αλβανική ισότιμη της σλαβικής γλώσσας.
Τρίτον: Ακύρωση της Συμφωνίας Ζάεφ – Μπορίσοφ – συμφωνία καλής γειτονίας με την Βουλγαρία.
Τέταρτον: Άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων και των καταδικασθέντων για τα γεγονότα της 27ης Απριλίου 2017 στο Κοινοβούλιο.
Πέμπτον: Την άμεση απελευθέρωση του Έντμοντ Τεμέλκο, απόσυρση του κατηγορητηρίου και κράτηση κατ’ οίκον- καταδικάστηκε με τη κατηγορία ότι ως πρόεδρος της σλαβικής κοινότητας της Αλβανίας, χορήγησε εκατοντάδες πλαστά έγγραφα Σλάβων της Αλβανίας, για να ψηφίσουν υπέρ του Γκρούεφσκι.
Αυτά είναι τα πέντε σημεία που θα ζητήσουν οι διοργανωτές από την κυβέρνηση των Σκοπίων.
Εν κατακλείδι, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τα αιτήματά τους, θα ζητήσουν τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή εκτάκτων κοινοβουλευτικών εκλογών.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)