Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα ένταση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης - Χρήση χημικών κατά των μεταλλωρύχων

Νέα ένταση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης - Χρήση χημικών κατά των μεταλλωρύχων (pics&vids)Τεταμένο είναι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (13/09) το κλίμα έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς ομάδα μεταλλωρύχων από τη Χαλκιδική πραγματοποίησαν έφοδο και κατάληψη στο κτήριο.
Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ
Σε χρήση χημικών προχώρησαν πριν από λίγα λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Νωρίτερα, αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στο υπουργείο πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής.
Στην είσοδο του υπουργείου, στην οδό Μεσογείων, βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαφαινόμενη αναστολή της επένδυσης της Eldorado στην Ελλάδα, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό λίγο μετά τις 08:30 και κατάφεραν να μπουν στο κτήριο.


Στη συνέχεια έβγαλαν από τα παράθυρα τις στολές εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας των μεταλλωρύχων στο υπουργείο, σημειώθηκε νέα ένταση με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.


Ένας από τους μεταλλωρύχους που βρίσκονταν στο σημείο αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία λόγω των χημικών.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού έχουν φτάσει στην Αθήνα με τρία πούλμαν. 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr
Εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως «έχουμε κάνει πάρα πολλά αιτήματα στους αρμόδιους υπουργούς και δεν μας έχουν δεχθεί. Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να πάρουμε τις άδειες και να έχουμε δουλειά. Οι άδειες είναι στα γραφεία των Υπουργών και έχουμε έρθει για να λάβουμε απαντήσεις. Δεν πρόκειται να φύγουμε εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για εργασία. Έρχονται και άλλοι εργαζόμενοι οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, αναμένεται, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, να έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)