Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Θα χαθεί το 30% των θέσεων εργασίας στις τράπεζες!



Περίπου το 30% των θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως εκτίμησε ο Vikram Pandit, διευθύνων σύμβουλος στην Citigroup στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο πρώην CEO απέδωσε αυτή την εξέλιξη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική περιορίζουν την ανάγκη για προσωπικό, σε ρόλους όπως στο back office, για παράδειγμα, εξήγησε μιλώντας στο Bloomberg ο Pandit, ο οποίος αυτή τη στιγμή διατελεί διευθύνων σύμβουλος στην Orogen Group, την επενδυτική εταιρία που ίδρυσε πέρυσι.

«Οτιδήποτε γίνεται με τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική και φυσική γλώσσα όλα αυτά θα κάνουν τις διαδικασίες ευκολότερες», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό θα αλλάξει το back office».
Αν και η πρόβλεψη του τραπεζίτη για τις απώλειες στις θέσεις εργασίας συνάδει με εκείνη που έκανε και η Citigroup την περασμένη χρονιά, το δικό του χρονοδιάγραμμα είναι πιο επιθετικό.

Σε έκθεση του Μαρτίου του 2016, η τράπεζα εκτίμησε μείωση 30% στη διάρκεια της περιόδου από το 2015 μέχρι το 2025, κυρίως λόγω του αυτοματισμού στη λιανική τραπεζική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης κατά 770.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά περίπου ένα εκατομμύριο στην Ευρώπη, διευκρίνισε η Citigroup.

Η τραπεζική βιομηχανία γίνεται «υπερβολικά ανταγωνιστική», σχολίασε από τη μεριά του ο Pandit, προβλέποντας την εμφάνιση «ειδικών παρόχων», καθώς και ενοποίησης στη βιομηχανία.

«Βλέπω έναν τραπεζικό κόσμο που θα γίνει, από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε ένα που θα είναι λιγάκι πιο αποκεντρωμένο», περιέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)