Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Βιοτέχνες σε Τσίπρα: Τα «λουκέτα» πνίγουν την αγορά- Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια

Σχόλιο ιστολογίου:
ανάπτυξη με φοροληστεία δεν γίνεται, ούτε με επενδύσεις από ξένες πολυεθνικές, επειδή αυτές θα κερδίζουν εις βάρους του Ελληνικού λαού.
Η πολιτική λιτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κομμάτων επέφερε διάλυση της οικονομίας και λουκέτα, πολλά κουκέτα ...

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, περιέγραψαν στον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων ασκώντας σκληρή κριτική για την πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση και σημειώνοντας πως «η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια.»
Τα τελευταία έξι χρόνια έκλεισαν πανελλαδικά περισσότερες από 244.000 επιχειρήσεις, χάθηκαν 843.000 θέσεις εργασίας ενώ τα capital controls του περασμένου καλοκαιριού και η διατήρησή τους αποτελεί ένα καταστροφικό ράπισμα για την ελληνική οικονομία. Οι σχετικές επισημάνσεις έγιναν στον κ. Τσίπρα από τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, κατά τη συνάντηση που είχαν ενόψει της ΔΕΘ.
Πρόσθεσε δε ότι, «όσο το πρόβλημα αντιμετωπίζεται παθητικά, τόσο η επιχειρηματικότητα θα βουλιάζει ενώ οι προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας συνεχώς θα περιορίζονται.
Οι ΜμΕ δεν μπορούν να στηριχθούν σε νεφελώδεις υποσχέσεις. Θέλουν καθαρά λόγια, καθαρές λύσεις, πρόοδο και όχι οπισθοδρόμηση». Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «το πραγματικό διακύβευμα για την αγορά, αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι το πώς θα δημιουργηθούν ξανά στην Ελλάδα συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Η ανάπτυξη πρέπει να εκπορεύεται από έναν υγιή ιδιωτικό τομέα και όχι από το κράτος. Το κράτος θέτει τις προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσει υγιώς η ελεύθερη αγορά».
Ζοφερή είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη με τις επιχειρήσεις που σταμάτησαν τη δραστηριότητα τους, το εν λόγω διάστημα, να αγγίζουν τις 11.500, ενώ οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν τις 50.000».
Σύμφωνα με το ΒΕΘ, στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η χώρα, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. «Αν θέλουμε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που ειδικά το τελευταίο διάστημα λησμονείται ακόμη και η ύπαρξή της, θα πρέπει, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα, ώστε να βγει η ελληνική οικονομία από την κρίση και να επιτευχθεί ο αναπροσανατολισμός του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στην εξωστρέφεια» τονίζεται σε σχετικό υπόμνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)