Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Το μεγάλο κόλπο της Γερμανίας για να περιορίσει την μετανάστευση.

Σχόλιο ιστολογίου:
Μετά από τουλάχιστον πέντε χρόνια εφαρμογής στην Γερμανία, να εργάζονται νόμιμα μόνο όσοι γνωρίζουν Γερμανικά, δημοσιεύεται η αλήθεια επίσημα από τις Γερμανικές εφημερίδες. Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο για να μειωθεί η μετανάστευση, χωρίς εργασία δεν μπορεί να ζήσει κανείς, οπότε η φυγή είναι η μόνη διέξοδος από την χώρα. 

Φυσικά η Γερμανία έχει ανάγκη από ειδικευμένο προσωπικό, όπου τους μαζεύουν σε απομακρυσμένες συνοικίες (μακριά από το κέντρο των πόλεων) και τους εκπαιδεύουν στην Γερμανική γλώσσα. 
Η κυρά Μέρκελ έλεγε ελάτε στην Γερμανία σας καλωσορίζουμε, έτσι όλοι οι "οικονομικοί" μετανάστες της Μέσης Ανατολής έσπευσαν για να εκπληρώσουν το μεγάλο όνειρο, να εργαστούν στην χώρα που επέβαλε την "οικονομική" κρίση στην Ευρώπη, που για πολλούς ονομάστηκε "Γερμανική Κατοχή". 
Αποτέλεσμα εικόνας για ειδομένη πρόσφυγες καροτσάκιΕίδαμε στην Ειδομένη ανθρώπους σε αναπηρικά καροτσάκια να εγκλωβίζονται στα σύνορα της Ελλάδος για το μακρύ ταξίδι προς την Γερμανία.
Είναι η προπαγάνδα τόσο ισχυρή που η ανοησία φαίνεται να είναι αληθινή; 
Είναι λυπηρό που ακόμα και Έλληνες μεταναστεύουν στους κατακτητές μας, δεν πρόσεξαν ότι η Γερμανία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το 2008  χτυπήθηκε από την Αμερικάνικη οικονομική κρίση, που η μεγάλη της βιομηχανία κατέρρευσε και σήμερα καταρρέει η μεγαλύτερη τράπεζα της η Deutche Bank.
Το αστέρι της Ευρώπης η Γερμανία σβήνει και μαζί με αυτό σβήνει και η ενωμένη Ευρώπη, μια Ευρώπη που μόνο η κερδοσκοπία των βορείων ήταν η συνοχή της. 

Χωρίς γερμανικά οι πρόσφυγες δεν βρίσκουν δουλειά


Ένα χρόνο μετά το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων πολλοί πρόσφυγες είναι άνεργοι. Τα κύρια εμπόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας είναι ότι δεν μιλούν γερμανικά και ότι τους λείπει η επαγγελματική κατάρτιση.
Μπορεί να μην μιλούν καλά γερμανικά, να μην διαθέτουν απολυτήριο ή επαγγελματική εμπειρία. Οι πρόσφυγες έχουν όμως όρεξη για δουλειά και θέλουν να βρουν το ταχύτερο εργασία, εκτιμά ο ερευνητής μεταναστευτικών ζητημάτων Χέρμπερτ Μπρίκερ από το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (ΙΑΒ). Όμως οι φιλότιμες προθέσεις των προσφύγων δεν αρκούν.
Ένα χρόνο μετά την ιστορική πια ρήση της Α. Μέρκελ "Θα τα καταφέρουμε" το γερμανικό Ινστιτούτο διαπιστώνει, ότι η ένταξη των προσφύγων στην αγορά
εργασίας προχωρά με αργούς ρυθμούς και θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από την ενσωμάτωση προσφύγων που είχαν έρθει στη Γερμανία σε προηγούμενες δεκαετίες. Συγκρίνοντας τη σημερινή διαδικασία ενσωμάτωσης των προσφύγων με εκείνη των προσφύγων που ήρθαν στη Γερμανία μετά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, οι ερευνητές του γερμανικού ινστιτούτου διαπιστώνουν ότι τότε χρειάστηκαν 6 χρόνια για να βρει δουλειά το 50% των προσφύγων και 15 για να βρει δουλειά το 70%.
Απογοητευτικά είναι και τα αποτελέσματα έρευνας του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου ifo, το οποίο μιλώντας με 1.000 υπεύθυνους προσωπικού γερμανικών επιχειρήσεων κατέληξε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 μόλις το 7% των επιχειρήσεων απασχολούσαν πρόσφυγες. Για φέτος και το 2017 περίπου το 34% των γερμανικών εταιριών σχεδιάζει να προσλάβει μετανάστες. Ως μεγαλύτερο εμπόδιο για την πρόσληψη οι υπεύθυνοι προσωπικού θεωρούν πάντως ότι οι πρόσφυγες δεν μιλούν γερμανικά.

Οι πρόσφυγες δεν θα λύσουν το δημογραφικό
Με τη άποψη αυτή συμφωνούν και οι οικονομολόγοι της γερμανικής Commerzbank: "Οι περισσότεροι πρόσφυγες θα βρουν δύσκολα δουλειά. Ένας από τους λόγους είναι ότι τουλάχιστον το 40% των προσφύγων δεν έχουν τελειώσει καν το σχολείο". Διαφορετικά είναι ωστόσο τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (ΙΑΒ), το οποίο σε έρευνά του εκτιμά ότι από εκείνους που θα λάβουν πιθανότατα άσυλο στη Γερμανία το 46% έχει απολυτήριο γυμνασίου ή ΑΕΙ, το 27% διαθέτει πτυχίο ΤΕΙ και το 19% έχει τελειώσει δημοτικό.
Την ίδια στιγμή ερευνητές διαψεύδουν τις ελπίδες πολλών Γερμανών ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Ήδη στα τέλη του 2015 ο οικονομολόγος Γερν Κουίτσαου από την τράπεζα Berenbank έγραφε: "Οι ελπίδες ότι οι προσφυγικές ροές θα δώσουν λύση στις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η γήρανση του γερμανικού πληθυσμού θα αποδειχθούν ψευδαίσθηση. Οι διεθνείς κρίσεις φέρνουν στις βιομηχανικές χώρες πρόσφυγες διαφορετικούς από εκείνους που χρειάζονται οι δυτικές κοινωνίες για να διασφαλίσουν το βιοτικό τους επίπεδο".
dpa / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Πηγή: Deutsche Welle


 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)