Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ:209,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τον Γεωργίου. Και δεν πρόκειται για λόγια του αέρα. Είναι στοιχεία του λογαριασμού που αναφέρεται στη σελ. 60 της ποινικής απόφασης του Ε΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.
Συγκεκριμένα: 
Όσον αφορά στην παράνομη βλάβη άλλου και συνολική ζημία του ελληνικού κράτους ως φορολογικού υποχρέου για την κάλυψη του αυξημένου χρέους με νέο κρατικό δανεισμό και πληρωμής μη αναγκαίων υψηλών τόκων λόγω τήρησης της διαδικασίας του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος, στο Επικαιροποιημένο Συμπληρωματικό Υπόμνημα στον 8ο Ειδικό Ανακριτή οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλαος Λογοθέτης έχουν υπολογίσει ειδικά και συγκεκριμένα το ύψος της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Κράτος όπως στον σχετικό πίνακα:
Σύνολο Ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου
Περιγραφή Ποσά σε δισ. ευρώ
Χρεολύσια μακροχρόνιου υπερδανεισμού 119,580
Τόκοι μακροχρόνιου υπερδανεισμού 4,800
Χρεολύσια βραχυχρόνιου υπερδανεισμού 46,200
Τόκοι βραχυχρόνιου δανεισμού 0,770
Κούρεμα αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων 18,920
Κούρεμα πανεπιστημιακών αποθεματικών πανεπιστημίων 0,979
Διαφυγόντα έσοδα 18,696
Σύνολο 209,945
21 δισ. ευρώ κόστισε ο... Σημίτης
Στην αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου υπάρχει αναφορά και στο περιβόητο swap επί πρωθυπουργίας Σημίτη, του οποίου τα πολλά σκοτεινά σημεία ποτέ δεν φωτίστηκαν. Η σχετική παράγραφος της απόφασης, στη σελ. 57, έχει ως εξής – και θα περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Σημίτη: «Στο Επικαιροποιημένο Υπόμνημα προς τον 8ο Ειδικό Ανακριτή αναγράφεται: ‘‘ΥΙ.3.Γ. Διόγκωση με το SWAP της Goldman Sachs επί πρωθυπουργίας κ. Σημίτη με 5,342 ευρώ δισ. 
Λόγω αδιαπραγμάτευτης ένταξης στις δαπάνες του τομέα της γενικής κυβέρνησης κονδυλίου που αντιστοιχούσε σε τμήμα της αξίας του SWAP 2001 που δεν έπρεπε να καταχωρηθεί ούτε στο 2009, αλλά ούτε και σε προηγούμενα έτη. Σημειώνεται ότι η μονοπρόσωπη ΕΛΣΤΑΤ επιβάρυνε το δημόσιο χρέος με 21 δισ. ευρώ, ποσό που κατένειμε αυθαίρετα και εγκληματικά σε τέσσερα έτη, 2006, 2007, 2008 και 2009, που, όπως φαίνεται από τα γεγονότα, ήταν αποτέλεσμα τυφλής αποδοχής της πρότασης της Κομισιόν και της Eurostat για την αναδρομική επιβάρυνση του δημοσίου χρέους με κονδύλι του 2001 που έγινε κατ’ εξαίρεση ΜΟΝΟΝ’’».
Να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Ανδρέα Γεωργίου κατηγορούνται και ο Κωνσταντίνος Βαλεντίνου Μολφέτας και η Αθανασία Θεοδώρου Ξενάκη. 
Παρον
 

2 σχόλια:

  1. Φυσικά δεν μπορούμε, και ούτε πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη τη δικαστική καταδίκη του κ. Γεωργίου. Ωστόσο, οι αποδείξεις που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, θα τις χαρακτήριζα ανατριχιαστικές, αν ληφθεί υπόψη η γενοκτονία των Ελλήνων, στην οποίας οδήγησαν, και συνεπώς θα έπρεπε με νύχια και δόντια να μην αφήσουμε να χαθεί αυτή η ευκαιρία.

    Θέλω, ακόμη, να προσθέσω, ότι δεν κατάλαβα εντελώς καλά ποια θα είναι η στάση, στην υπόθεση Γεωργίου, της Κυβέρνησης. Δηλαδή, δεν είμαι διόλου σίγουρη ότι μπόρεσα να αξιολογήσω σωστά τη σημασία της κυβερνητικής δήλωσης ότι "έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ". Και τούτο, διότι υποθέτω ότι όλοι μας έχουμε εμπιστοσύνη σε κάτι, ΕΛΣΤΑΤ κ.ά. μέχρις ότου αυτή να κλονιστεί, όπως συνέβη εξαιτίας των αποκαλυπτικών mails, που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα σε κοινοτικούς άρχοντες και υπαλλήλους ΕΛΣΤΑΤ και "έκαψαν την Ελλάδα". Δεν είναι ασφαλώς σοβαρό να προδικάζει κανείς το τι συνέβη με την υπόθεση αυτή, που ωστόσο δυστυχώς δείχνει να έχει πολλές κατασκότεινες πλευρές, οι οποίες οφείλουν να διαλευκανθούν πλήρως. Και τότε, μόνον τότε, να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην ΕΛΣΤΑΤ. Οπωσδήποτε,από τη στιγμή που βγήκαν στο φως όλες αυτές οι θλιβερές πληροφορίες, το μέγα αυτό θέμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν μπορεί να τελειώσει τόσο ανώδυνα. Και για μένα, χωρίς φυσικά τίποτε να προδικάζω, μου έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση η τόσο σθεναρή στήριξη του κ.Γεωργίου από τους εταίρους μας, αυτούς δηλαδή που του έστελναν τα, οπωσδήποτε, εξαιρετικά ύποπτα mails, και οι οποίοι τώρα δείχνουν να είναι πανικόβλητοι. Το έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, και στην παρούσα περίπτωση, θα είναι καταλυτικής σημασίας. Θέλω να πιστεύω ότι, όπως συνήθως, θα κάνει πλήρως το καθήκον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μας κυρία Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, φαίνεται ότι ο Τσίπρας έκανε μία ακόμα κωλοτούμπα, πέσανε τα μεγάλα μέσα και από τις δηλώσεις του φαίνεται να υπέκυψε στα αφεντικά.
    Κρίμα νέος άνθρωπος και να σκύβει τόσο εύκολα το κεφάλι και την μέση!!!
    Η σημασία ότι είναι "πανικόβλητοι" μήπως είναι τεράστια; Μήπως πρέπει να καταλάβουμε κάτι; Μήπως έχουν λερωμένη την φωλιά τους; Μήπως όλα αυτά είναι μια σκευωρία για να βιώσουμε αυτή την εικονική ¨κρίση¨ και όλα να γίνονται απροκάλυπτα, τόσο φανερά, για να τους συχαθούμε και να περάσουμε εύκολα στην Παγκόσμια κυβέρνηση που δήθεν θα μας λυτρώσει από τους προδότες.

    Αν αυτό που έχουμε στην Ελλάδα είναι δικαιοσύνη τότε στις άλλες χώρες τι έχουν;
    Αν είχαμε δικαιοσύνη δεν θα παραβίαζαν το Σύνταγμα της Ελλάδος, με το τέχνασμα ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη, και αν βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση οι σπατάλες του δημοσίου γιατί γίνονται;
    Λεφτά υπάρχουν μόνο για την άρχουσα τάξη, ενώ ο λαός είναι τα αποπαίδια, οι είλωτες και οι πόρνες που τα ακουμπάνε στους νταβατζήδες, πολιτικούς προαγωγούς.

    Θα το πνίξουν κι αυτό, όπως έπνιξαν το λάθος που ανάφερε η Λαγκάρτ στους υπολογισμούς του ΔΝΤ νομίζοντας ότι έχουμε εθνικό νόμισμα, τόσο άσχετοι καταδίκασαν την χώρα σε γενοκτονία, αυτοί δολοφόνησαν τους χιλιάδες αυτόχειρες, επειδή τα "νούμερα" δεν έβγαιναν, από ένα λάθος υπολογισμού.
    Είναι φοβερός ο πολιτισμός τους, που φτάνει στο αποκορύφωμα της κτηνοβασίας, και είναι αυτοί που μας επιβάλλουν την εξουσία τους με τον χειρότερο και πιο βίαιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)